Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

17. 09. 2020. 17:17 >> 17:23
26

ODGOVOR GP URA

DPS se mora učiti novoj političkoj stvarnosti

Demokratska partija socijalista (DPS) mora se učiti demokratiji i novoj političkoj stvarnosti u kojoj će Crna Gora biti kuća svih njenih građana okrenuta modernim i evropskim državama zapada, poručili su iz Građanskog pokreta (GP) URA.

 

Iz DPS-a su ranije danas reagovali na gostovanje predsjednika GP URA, Dritana Abazovića u emisiji „Intervju“ na Televiziji Crne Gore, navodeći da je njegovim stavovima pokazao da je zastupnik grupe poslovno – političkog lobija koji već godinama želi dio vlasti u Crnoj Gori.

“Nakon što im je partijska propaganda koju su instalirali na rukovodećim mjestima, a na taj način i u svim segmentima programa na Javnom servisu, sinoć razbijena u paramparčad, javili su se danas iz DPS-a ne bi li bezuspješno prekrečili svoje sramne uloge u crnogorskom društvu”, kazali su iz GP URA.

Iz te partije su poručili da DPS, umjesto da se okrene eventualnom saniranju svog stranačkog propadanja, ta stranka “na zgarištu svoje propale politike koja je 30. avgusta doživjela pravi krah svakodnevno tobože lamentira nad sudbinom Crne Gore”.

“Crne Gore koju su prethodno degradirali, ponizili, otuđili, rasprodali, opljačkali, zavadili i htjeli u konačnici da od nje naprave vječnu despotiju. Na svu sreću, građani su prozreli takve namjere i ovu partiju na izborima poslali gdje je već odavno trebala da bude – u opoziciju”, kazali su iz GP URA.

Pošto, kako su naveli, DPS-u nije uspjelo fabrikovanje međunacionalnih tenzija i netrpeljivosti, sada očajnički i anahrono žele da cijelu državu i građane zarobe u prošlost.

Iz URE su poručili da se DPS mora učiti demokratiji i novoj političkoj stvarnosti.

“Da bude država vladavine prava u kojoj se više nikada neće desiti da jedan Milo Đukanović, Migo Stijepović, Svetozar Marović, Brano Gvozdenović, Petar Ivanović i ostali budu na najvišim državnim funkcijama”, zaključuju iz URE u odgovoru na DPS-ovo reagovanje.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније