Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 09. 2020. 11:39 >> 11:39

BS ODGOVORILA

SPP sa 300 glasova želi da dijeli političke lekcije

Građani bošnjačke nacionalnosti u Crnoj Gori su nedvosmisleno na izborima 30. avgusta pokazali ko je njihov legitimni politički predstavnik, saopštila je Bošnjačka stranka (BS).

 

Oni su odgovorili Stranci pravde i pomirenja, inače članice koalicije “Crno na bijelo”, iz koje je juče saopšteno kako je BS, odnosno njeno uže rukovodstvo, i u ovom izbornom procesu dokazalo samo visoku svijest prema ličnim privilegijama, a na štetu sopstvenog naroda. 

"Dajući Bošnjačkoj stranci skoro 16.500 glasova, potpuno je jasno ko može i ko ima političku težinu da govori u ime bošnjačko-muslimanskog naroda. Međutim, ovih dana imamo priliku da vidimo da se javljaju i politički marginalci, poput Stranke pravde i pomirenja (SPP), koja sa svojih 300 glasova u Crnoj Gori želi dijeliti političke lekcije", navode iz BS-a.

Ta partija i njen lider, kako su istakli iz BS-a, "bez ilakvog legitimiteta, danas daju sebi za pravo da Bosnjake dijele na podobne i nepodobne, na lojalne i nelojalne, po svojoj mjeri".

"Podrška koju je BS dobila na ovim izborima, govori da su u nama prepoznali jedine legitmne predstavnike koji su doprinijeli da se zastupljenost bošnjačko-muslimanskog naroda višetruko poveća u institucijama. Pitamo SPP da li im i to smeta, kao što je smetalo i nekim pojedincima iz prosrpskih partija, to što Bosnjaci i drugi manjinski narod koriste institut srazmjerne zastupljenosti", kazali su iz BS-a.

Pitali su SPP da li im možda smetaju evropske tekovine koje baštini BS i članstvo Bošnjačke stranke u najjačoj evropskoj političkoj porodici - EPP i podrška koju BS ima i prije i posle izbora iz tih najuticajnijih evropskih krugova.

"Mi ćemo istrajati na podršci evropskoj politici u Crnoj Gori i podršci našoj državi u pravcu euroatlanskih integracija i podržaćemo sve procese koji vode u tom pravcu. Na kraju, sa najdubljom indignacijom odbacujemo sve klevete i optužbe koje stižu od SPP, ali i od njihovih partnera, kako političkih, tako i medijskih. Sva imovina stečena u prethodnom periodu, lako je provjerljiva. Bošnjačka stranka poziva nadležne na utvrđivanje porijekla svačijeg imetka u Crnoj Gori, te ce u tom smislu, podržati i Zakon o porijeklu imovine, kao i sve druge zakonska rjesenja u cilju uredjivanja te oblasti", navode iz BS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније