Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 09. 2020. 07:07 >> 07:07
11

VUČIĆ

Za Crnu Goru uvijek otvorena vrata

Crna Gora će u Srbiji uvijek imati prijatelja i otvorena vrata, poručio je večeras srpski predsjednik Aleksandar Vučić, navodeći da je važno da dvije države imaju dobre i još bliže odnose.

Vučić je za RTS kazao da nije ni očekivao od pobjedničke koalicije u Crnoj Gori da izađe iz NATO-a, niti da povuče priznanje nezavisnosti Kosova, s obzirom na to da je najavila da neće mijenjati državnu politiku po tom pitanju.

"To je njihova stvar da vode svoju politiku. Ja nijesam ni očekivao da povuku priznanje, niti da izađu iz NATO-a", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

On je kazao da vlast u Srbiji ulaže mnogo truda i energije, ali da to niko ne umije da cijeni, i dodao da je „ovako kao u Crnoj Gori mnogo lakše“.

"Ovako je mnogo lakše, ima da ih potapšu po ramenu u američkoj i njemačkoj i svakoj drugoj ambasadi", rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, Srbija će se truditi da ima dobre i uređene odnose sa Crnom Gorom, trgovinske i ekonomske, kao i bolje kulturne veze.

"Želim uspjeh svima koji budu upravljali Crnom Gorom. Vidim da se nijesu odlučili da im Srbija bude prva posjeta, gdje idu u inostranstvo, već neke druge evropske zemlje. I to razumijem, njihov je to izbor. Kada budemo htjeli jedini i drugi, sretaćemo se, vjerujem, češće nego ranije", naveo je Vučić.

On je poručio Srbima u Crnoj Gori da će Srbija uvijek biti uz njih, a građanima Srbije da „razumiju da imamo jednu zemlju i da od drugih ne očekuju da će da rade za Srbiju“.

Vučić je kazao da se trudio da Srbija ima korektne odnose i prema bivšoj vlasti u Podgorici, „kad je bio ugrožen identitet našeg naroda sa zakonom o slobodi vjeroispovijesti, da nijesmo htjeli da se miješamo u partijske stvari, ali da smo se borili za identitet našeg naroda“.

„Želim i (Milu) Ðukanoviću kao predsjedniku i ljudima koji formiraju novu koaliciju dobar i uspješan rad“, poručio je Vučić.

On je dodao da Srbija želi još bliže odnose sa Crnom gorom, „koja nam je najbliža u svakom pogledu, ako se ne računa Republika Srpska, ali ona nije država već entitet u Bosni i Hercegovini“.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније