Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 09. 2020. 19:45 >> 19:45
3

PULEVIĆ

"Misle da je CG rasklimana političkim dešavanjima"

Aktuelna politička dešavanja u našoj državi, Srpska akademija nauka i umjetnosti koristi kao prostor za ostvarenje decenijskog plana da se poništi Crna Gora. To je za Dnevnik kazao akademik crnogorske akademije nauka i umjetnosti Vukić Pulević, komentarišuću izjavu srpskog akademika Koste Čavoškog. Pulević očekuje da će nova vlast te savjete Čavoškog shvatiti, kako kaže, kao uvredu.

"Ja mislim da je to bio koban potez Mila Đukanovića jer očigledno je da je on i suviše zadrigao u toj već bolesnoj želji da napravi naciju od takozvanih novopečenih Crnogoraca. U vrijeme Sekule Drljevića samo se 10 odsto ljudi izjašnjavalo kao Crnogorci. Komunistička vlast je uspjela da taj broj silno uveća", kazao je Čavoški.

Ova izjava akademika Srpske akademije nauka i umjetnosti Koste Čavoškog u intervjuu jednoj privatnoj televiziji u Srbiji o trenutnoj političkoj situaciji u našoj državi nije iznenađenje za akademika Crnogorske akademije nauka i umjetnosti Vukića Pulevića,objašnjava i zašto.

"Jer sada se ovdje događaju politički prelomi i događaji i oni smatraju da je rasklimana Crna Gora i da mogu da imaju veliki uticaj i da taj inžinjering poništenja Crne Gore i njenog kulturnog i nacionalnog bića mogu znatno da pomjere naročito pred popis koji dolazi iduće godine", navodi Pulević.

Savjeti Čavoškog novoj vlasti da nakon promjene nacionalne strukture na popisu raspiš izbore i konstituišu novu većinu sa ili bez lidera Ure Dritana Abazovića, za Pulevića su kaže podcjenjivanje suverene i nezavisne države Crne Gore.

Pulević je prokomentarisao i stav Čavoškog da su samo taktički manevar izjave trojice lidera da neće biti povlačenja priznanja Kosova i promjene državne strategije.

"Ali to se podrzumijeva da se to ne može ukidati,zamislite da se u Francuskoj nakon izbora traži da se ukidaju zastave i grbove. To može da bude u pravu ali se ja nadam da će novi lideri vidjeti to i kao uvredu ako imaju dostojanstva oni ipak ne upravljaju ni Šumadijom ni Vojvodinom nego Crnom Gorom."

Čavoški je u intervjuu kazao i da nova većina mora smijeniti direktore Radio-televizije Crne Gore i svih javnih preduzeća i povući pojedine ambasadore, kao i pokrenuti odgovarajuće krivične postupke u kojima će se predsjednik Milo Đukanović kako je kazao osramotiti.

Akademik Pulević, ipak, vjeruje da se potezi nove vlasti neće bazirati na Savjetima akademije nauka i umjetnosti već na poštovanju Crne Gore i prije svega njene istorije.

Prilog: Biljana Rovčanin, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније