Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 09. 2020. 20:54 >> 20:59
5

"VANREDNI LOKALNI IZBORI SU REALNOST"

Demokrate: Bulatović da podnese ostavku

Demokratska Crna Gora pozvala je predsjednika Opštine Kolašin Milosava Bulatovića da podnese ostavku.

"Javno izrečene neistine, bahatost i osionost su samo neki od razloga što su Kolašinu neophodni prijevremeni lokalni izbori. Naime, kupovinom službenih automobila o čijoj kupovini su, za vrijeme koronavirus krize, Demokrate upoznale javnost tokom mjeseca jula, a za koje je opština izdvojila 50.000 eura, dokaz su rasipništva vlasti u Kolašinu", saopštio je OO Demokrata Kolašin.

Da je aktuelna DPS-GB-SD vlast još jednom grubo obmanula javnost, kako su kazali, svjedoči novi automobil Milosava Bulatovića koji obavlja funkciju predsjednika opštine Kolašin u vrijednosti od 32.000 eura.

"Bulatović je na tadašnje pisanje Demokrata odgovorio da su sve naše „istine i otkrića“ istog kvaliteta braneći se činjenicom da da je sav „luksuz“ sadržan u automobilu starom 14 godina, te da je ovako pisanje isključivo u funkciji sticanja jeftinih političkih poena, a ne stvarne brige o potrebama građana. Patetično je javnosti prikazana slika stare lade nive kojoj se mijenja točak, te se tako zabavila cjelokupna crnogorska javnost", ističe se u saopštenju.

Demokrate ističu da se postavlja pitanje zašto je Bulatović ovako grubo obmanuo javnost i prije nešto manje od mjesec dana tvrdio da od skupocjene škode nema ništa, kada su i faktura i škoda stigle u kolašinsku opštinu.

Poručuju da u svakom demokratskom društvu koje počiva na evropskim temeljima, poslije takvih neistina snosi se u najmanju ruku politička odgovornost.

"Koliko je aktuelna vlast neodgovorna, nezasita i rasipnička pokazalo se bezbroj puta, o čemu svjedoče i karakteristike novog automobila poput kožnih sjedišta, preko grijača sjedišta i stakala, parking senzora, navigacije. Bulatović je, prema informacijama sa kojima raspolažemo, odlučio da isproba njene luksusuzne karakteristike, pa je bez registarskih tablica išao na patriotski skup. Ljubav prema državi i patriotizam se zasigurno ne pokazuju na takav način", navode Demokrate.

Prema njhovim riječima, nezadovoljstvo radom lokalne uprave te odnosom vlasti u Kolašinu građani su iskazali na parlamentarnim izborima "gdje je opozicija odnijela ubjedljivu pobjedu i potukla DPS sa koalicionim partnerima sa razlikom većom od 600 glasova".

"Zbog poremećenih koalicionih i odnosa kao i unutar DPS-a građani sad imaju potpuno nefunkcionalnu lokalnu samoupravu koja je u rasulu. Novi izbori su lijek za izlazak iz takve situacije, gdje će Kolašin dobiti novu i odgovornu vlast bez političkog revanšizma i u kojoj će biti mjesta za sve stručne i poštene kadrove bez obzira na političku ili neku drugu propadnost", zaključuju Demokrate.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније