Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

09. 09. 2020. 11:36   >>  11:36 1

UJEDINJENA CRNA GORA

Ostavljanje haosa samo je nizanje krivičnih djela

Ujedinjena Crna Gora upozorava odlazeću vlast da je namjerno ostavljanje haosa iza sebe, u stvari niz krivičnih radnji za koje će ubrzo odgovarati.

Prepakivanje dokumentacija i personalnih dosijea, kako ističu u saopštenju, u mnogim ministarstvima neće proći nekažnjeno.

"Koliko se god trudili čelni ljudi pojedinih institucija da ostave za sobom pustoš i unište dokaze u tome neće uspjeti, samo će otežati vlastitu situaciju u budućnosti. Ubrzano trošenje budžetskog novca je nedopustivo, a sve urađeno mimo zakonskih propisa i uobičajenih procesa biće razotkriveno u najkraćim rokovima", navodi se u saopštenju UCG.

Kako dodaju, Vlada pobjedničke većine mora biti konstituisana u rekordnom roku.

"Mora i zbog zdravlja građana ove zemlje, jer postupanje NKT u posljednje vrijeme predstavlja svjesno guranje države u ponor virusne infekcije koji bi nas mogao u najskorije vrijeme desetkovati u svim sferama života. Svakodnevno registrovanje regionalnih rekorda kada je u pitanju obolijevanje od Kovida-19 i potpuna nesposobnost odlazeće Vlade i NKT-a u preduzimanju adekvatnih odgovora više liče na namjeru nego na bilo šta drugo", naglašavaju u ovoj partiji.

Iz UCG su pozvali buduće koalicione partnere da se ubrzaju svi dogovori i konsultacije i tako preduprijede štete koje s namjerom usložnjavaju i ekonomsko i zdravstveno stanje u Crnoj Gori.

"Odgovor buduće izvršne vlasti pojedincima i mini organizovanim grupama po resorima i agencijama biće adekvatan i proporcionalan njihovom udruženom djelovanju i podrivanju stabilnosti institucija. Svi moraju znati da nema vakum prostora između dvije političke ere, odnosno, "ničije zemlje" u periodu preuzimanja vlasti. Krivična djela počinjena u ovom periodu biće od krunskog interesovanja, jer se njima namjerno nanosi ogromna šteta državi i građanima, zaključuju u Ujedinjenoj Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније