Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda ]

05. 09. 2020. 08:06 >> 18:14
22

ZENKA PORUČIO

Prihvatljiva Vlada Ure i eksperata, ne i DF

Mehmet Zenka, predstavnik koalicije "Albanci jednoglasno" i ministar za ljudska i manjinska prava u još uvijek aktuelnoj vladi, kazao je da je za listu koju predstavlja prihvatljivo da budu dio vlade u kojoj bi bili eksperti i URA Dritana Abazovića. Saradnja sa Frontom, za Zenku nije moguća.

 

Jedan od lidera DF Milan Knežević pozvao je manjinske stranke u Crnoj Gori, da budu dio postizborne koalicije, navodeći da su spremni da na razlike sa manjinama stave moratorijum.

"Za nas je prihvatljiva vlast koju bi činili URA Dritana Abazovića i eksperti, ili da bude vlada eksperata sačinjena od manjina gdje nema Fronta. Sa njima imamo velike programske razlike i ne vidimo da sa njima postoji mogući dogovor, jer retorika poslednjih dana pokazala je ono čega smo se najviše plašili", rekao je Zenka za Pobjedu.

On je kazao da kolicija koju predstavlja, ne može biti član postizborne koalicije koju bi činio DF.

"Možemo da učestvujemo u vladi eksperata koju bi činile druge partije građanske opcije, ali sa Frontom nemamo te relacije niti dodirne tačke na kojima bismo se mogli sresti", ocijenio je Zenka. 

Upitan da prokomentariše činjenicu da u Vladi eksperata, prema dosadašnjim izjavama, ne bi trebalo da bude mjesta za političare i članove partija, Zenka je kazao ne da teško biti bez manjina napraviti nestranačku vladu.

Ipak, kaže, treba sačekati konkretne ponude. 

"Prvo treba da vidimo šta imamo na stolu, dokle god smo na izjavama i tvrdnjama, onda nije ozbiljno", rekao je Zenka, navodeći da još nije dobio zvanične pozive opozicije za razgovor.

Na pitanje da li su spremni da, ukoliko se ne dogovore, budu u opoziciji, Zenka kaže "da im nema druge"

"Mi smo činili dio bloka za nezavisnosti, i mi smo dogovorili da bilo u poziciji, bilo u opoziciji djelujemo zajednički. Šta možemo drugo. Formiraće vlast oni koji misle da će moći da drže vrijednosti koje je Crna Gora do sada imala u šta čisto sumnjam bez podrške dijela stanovništva koji stoj iza svoje države", zaključio je Zenka. 

Iz Bošnjačke stranke su kazali da još nijesu dobili zvaničan poziv niti od jedne partije, te da će se nakon što partije to učine, odrediti. 

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније