Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Nova M

04. 09. 2020. 19:43 >> 19:43
29

ABAZOVIĆ

"Neće biti kompromisa sa nacionalnim interesima"

Crna Gora je sigurna i neće biti kompromisa sa nacionalnim interesima, poručio je za Novu M lider koalicije Crno na bijelo. Kazao je da bi do konačnog dogovora sa druge dvije koalicije trebalo da dođe u narednim nedjeljama, ali da je sada važno donositi mudre, a ne brze i lake odluke.

"Znam da je to sad vrlo aktuelna tema, ali pozvao bih građane samo na jednu racionalnost, u smislu dužine tih pregovora ili dogovora koji jesu počeli, ali nisu se još intenzivirali. Samo je četiri dana prošlo od izbora i zemlje mnogo ozbiljnijih demokratija ponekad imaju potrebu i mjesec i dva i tri da sastave Vladu itd. Mi smo ponudili model koji je originalan oko ekspertske Vlade, tu neće biti lakih i brzih poteza, tako da mnogo više sam opterećn time kako će to sve da izgleda nego koliko će to da traje", kazao je Abazović.

Abazović je komentarisao i eventualni dogovor sa manjinskim partijama.

"Jesmo preliminarno, ne zvanično, čuli smo, razmijenili međusobno lijepe riječi, dogovor je da se uskoro sastanemo, mislim da oni treba da budu dio nove Vlade."

Ogromni su izazovi pred novom Vladom i velike podjele koje su došle do izražaja usvajanjem

Kada je u pitanju Zakon o slobodi vjeroispovjesti, Abazović kaže da se "to za 10 minuta rješava".

"Mi treba da imamo Zakon o slobodi vjeroispovjesti, ali moderan evropski, a ne diskriminatorski, treba vjerske zajednice da dovedemo u istu ravan. Tu su bila sporna samo tri člana- 62,63,64 i ako se budemo služili logikom koju je predlagana Katolička crkva, a to je da izuzmemo imovinska pitanja iz Zakona i da imamo Zakon o registraciji i o pravima vjerskih zajednica, mogli smo da imamo zakon koji treba", kazao je, između ostalog, Abazović.

 

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније