Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

03. 09. 2020. 11:27 >> 11:28

SD

"Osuđujemo otvorni fašizam koji se širi Crnom Gorom"

Nikada nijesmo, niti ćemo kalkulisati sa državnim interesima, bez obzira da li djelujemo iz vlasti ili ne. Nama je temelj političkog djelovanja vazda bila građanska, multietnička, antifašistička, sekularna, evropska i evroatlantska Crna Gora, poručili su iz Socijaldemokrata, ističući da najoštrije osuđuju otvoreni šovinizam i fašizam koji se ovih dana širi Crnom Gorom, posebno tamo gdje žive manjinski narodi.

Socijaldemokrate Crne Gore u saopštenju navode da osuđuju otvoreni šovinizam i fašizam koji se ovih dana širi Crnom Gorom, posebno tamo gdje žive manjinski narodi.

"Većinska Crna Gora ne smije dozvoliti bilo kome da posije sjeme zla i da nam na taj način ugrozi multivjerski i multinacionalni sklad, kao najveće bogatstvo koje nas je i u najtežim vremenima krasilo. Mi možemo sarađivati samo sa onim političim subjektima koji suštinski, a ne deklarativno, baštine vrijednosti samosvjesne i suverene, a ne podaničke Crne Gore koja služi tuđim interesima", naglašavaju u SD-u.

U tom smislu je, kako kažu, ogromna odgovornost na ovoj generaciji političara, a posebno na onima koji su dobili priliku da presudno utiču na smjer kojim će se državna politika kretati u narednom perodu.

"Nadamo se da su svjesni da je Crna Gora na prekretnici, i da će, ako se krene stranputicom, biti kasno za povratak, budući da se naše društvo zbog ishitrenih i nedovoljno promišljenih odluka može vratiti decenijama unazad. A istorija je surova i ne prašta. Nikada. I nikom", poručuju u SD.

Podsjetili su da su na upravo završenim parlamentarnim izborima ostvarile veoma dobar izborni rezultat, koji je u odnosu na prethodni bolji za 35 % ili 4.500 glasova, na osnovu čega je jasno da su učinili ono što je do njih i da su ispunili očekivanja građana.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније