Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.Mi.

01. 09. 2020. 15:50 >> 15:51
1

U PITANJU FOTO-MONTAŽA

DFC: Lažan tvit Trampa o Crnoj Gori

Društvenim mrežama kruži lažni tvit američkog predsjednika Donalda Trampa, saopštili su iz Digitalnog forenzičkog centra. U lažnom tvitu se navodi da je Trampu drago što je nakon 75 godina komunizma demokratija konačno stigla u Crnu Goru, kao i da je NATO sada oslobođen od komunizma (communist free). Dodaje se da i da čestita hrabrom narodu Crne Gore.

''Provjerom smo utvrdili da Tramp sa svog zvaničnog Tviter naloga nije komentarisao rezultate izbora u Crnoj Gori i da je riječ o foto-montaži'', navode u saopštenju.

Podsjetili su da Tramp nije jedini svjetski zvaničnik koji je zloupotrijebljen prije i nakon izbora u Crnoj Gori.

''U subotu smo identifikovali na društvenim mrežama lažna vijest da je predsjednik Francuske, Emanuel Makron, pozvao Crnogorce da na izborima glasaju za opoziciju. Više profila je objavilo fotografiju (skrinšot) sa sajta politika.rs. DFC je analizom utvrdio da ta vijest ne postoji na tom mediju, da je riječ o foto-montaži kao da i je posljednja objava na sajtu politika.rs o Makronu od petka kada je prenijeta njegova izjava o situaciji u Bjelorusiji kao i mogućoj interveniciji Rusije u toj zemlji'', poručili su iz DFC-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније