Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

01. 09. 2020. 13:52 >> 13:58
2

SDP

Osudili napade na građane druge vjere

SDP najoštrije osuđuje primitivne napade na građane Pljevalja bošnjačke nacionalnosti i izlive mržnje upućene prema ljudima samo zato što su druge vjere i nacije.

"Napadi na Emira Pilava iz Pljevalja nijesu prvi ovakve vrste već su lokalni ostrašćeni nacional-šovinisti to činili i ranije o čemu su mediji već izvještavali. Sve podsjeća na atmosferu iz 90-ih godina kada su na tapetu bili manjinski narodi i 'sto posto Crnogorci', a svijest koja je tada proganjala i koja to danas čini, nažalost, ostala je nepromijenjena, sada zaogrnuta konceptom navodnih demokratskih promjena", saopštavaju u SDP-u.

Kako dodaju, rezultati izbora su imali svoj iskaz i tokom jučerašnjeg dana u Podgorici manifestacijom širokog repertoara anticrnogorskog i antigrađanskog ponašanja, pa su se mnogi građani s pravom pitali u kojoj državi žive.

"Promjena vlasti na izborima i slavljenje izborne pobjede su sasvim normalna stvar i svaka država koja želi biti demokratska to mora imati u svom iskustvu. S druge strane, građanska Crna Gora mora jasno osuditi i spriječiti nacional-šovinistička divljanja koja su izraz destruktivne i poražene politike koja se danas želi prikazati kao demorkatska alternativa", poručili su u SDP-u.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније