Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 10. 2013. 13:38 >> 13:48
2

DANILOVIĆ PORUČIO

I dalje selektivan bojkot Skupštine

Poslanici Demokratskog fronta (DF) nastaviće da selektivno bojkotuje rad parlamenta dok afera Snimak ne dobije politički i pravosudni epilog, saopštio je šef tog poslaničkog kluba, Goran Danilović.

On je na početku skupštinskog zasjedanja, na kojem će biti razmatrano nekoliko zakona, kazao da je Front prinuđen da nastavi sa selektivnim pristupom sjednicama parlamenta.


„Front je nezadovoljan što parlamentarna većina podrazumijeva da je afera Snimak završena priča, a za naš savez važi rečenica iz Izvještaja Evropske komisije da taj slučaj mora dobiti poitčki i pravosudni epilog“, rekao je Danilović.

Danilović je saopštio da će poslanici Fronta prisustovati raspravi o rezoluciji načinu, kvalitetu i dinamici procesa integracija Crne Gore u Evropsku uniju i o Predlogu zakona o zaštiti državnih interesa u rudarsko-metalurškom sektoru koji je inicirao taj savez.

On je rekao da Front neće pristati da se potpuno uključi u skupštinski rad i da se riješi parlamentarna kriza, dok afera Snimak ne dobije politički epilog i dok tužilac ne krene u njeno rasvjetljavanje.

„Nećemo pristustvovati ni premijerskom satu, jer predsjednik Vlade, Milo Đukanović kaže da je sve izmišljeno. Nećemo dozvoliti da se Đukanović izruguje javnosti, jer Brisel traži epilog afere Snimak“, kazao je Danilović.

On je naveo da se u Frontu nadaju da će Radna grupa dijelom riješiti aktuelnu situaciju. 

„Nadamo se da će 2014. biti godina stabilizacije političkih prilika, a Front ne pristaje da se dan proglasi za noć što neko drugi ima većinu“, precizirao je Danilović.

On je pozvao Demokratsku partiju socijalista i Socijaldemokratsku partiju da se odgovori na zahtjev, „ne samo opozicije, već i Komisije da afera Snimak dobije politički epilog i da tužilac radi svoj posao“.

„Pažljivo ćemo analizirati svaki potez vlasti, a sve radimo iz razloga, da više nikada ne bude spornih izbora. Siguran sam da će našpristup znati da cijeni i ostatak opozicije, vjerujući da ćemo zajednički naći način da odgovorimo na sve izazove“, naveo je Danilović.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније