Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

11. 08. 2020. 17:59   >>  18:42 4

CAREVIĆ

"Budvani od DPS-a ne mogu ništa dobro da očekuju"

Građani Budve od Demokratske partije socijalista (DPS) ne mogu da očekuju ništa dobro, kazali su iz koalicije „Marko Bato Carević - Za budućnost Budve!“, navodeći da još nema pomaka kada je u pitanju blokada računa te opštine.

 


Iz te koalicije reagovali su na posjetu premijera Duška Markovića Budvi, tokom koje je konstatovano da je ta opština propustila u prethodne četiri godine sve šanse za napredak i privlačenje stranih investicija, koje su iskoristile čak i one sa najmanjim prihodima i resursima.

„Današnja posjeta Markovića umišljenom predsjedniku Opštine Divanoviću očigledno je ruganje građanima Budve. U svrhu predizborne kampanje sastali su se da obećavaju projekte, kule i gradove, kao i svaki put do sad, i kao i svaki put do sad znaju da će ih slagati“, navodi se u reagovanju.

Iz koalicije „Marko Bato Carević - Za budućnost Budve" kazali su da je svima jasno da od DPS-a građani Budve ne mogu očekivati ništa dobro.

„Hvalili su se da će odmah po otimanju opštinske vlasti odblokirati račun opštine. Prošlo je mjesec i po od tih lažnih obećanja, ali pomaka na tom planu još nema. Ni poslije današnjeg sastanka sa Markovićem nema ni riječi o tom ključnom problemu“, navodi se u reagovanju.

Iz koalicije „Marko Bato Carević - Za budućnost Budve! rekli su da je Divanović prije neki dan saopštio da „nema problem da opštinu Budva zaduži za 40 miliona EUR“.

„Taj dug i vraćenih 37,6 miliona EUR u periodu poslije 2016. godine u zbiru daje cifru od gotovo 80 miliona EUR, koji su ukradeni i prosuti umjesto da su iskorišćeni za sveukupan razvoj Budve. Građanima Budve je, kad vide te brojke, jasno da je DPS ovakvim svojim kriminalnim djelovanjem vratio Budvu deceniju unazad“, kazali su iz te koalicije.

Kako su naveli, izborna lista „Marko Bato Carević – za budućnost Budve“ dobiće najveću podršku građana, koji su vidjeli da se može raditi pošteno, odgovorno i stručno u korist svih građana.

Iz te koalicije rekli su da je demokratija u Crnoj Gori definitivno sahranjena.

„Prvo je Marković blokirao račun Opštine i time zaustavio normalno funkcionisanje grada i njegov razvoj u vrijeme najgore turističke sezone, a sada se pojavljuje u ulozi spasioca koji će pomoći Budvi i Budvanima“, navodi se u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније