Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

01. 08. 2020. 16:27   >>  16:29 18

ODLUKA LIDERA PZP-A

Medojević neće više biti poslanik nakon formiranja Vlade

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević obavijestio je predsjedništvo te partije na današnjoj sjednici, da će on biti na listi poslanika, ali da će odmah podnijeti ostavku, nakon formiranja Vlade Crne Gore.

"Duboko vjerujem u ispravnost odluke DF da objedini opoziciju i u pobjedu našeg naroda i naše Crne Gore. Zbog toga sam već mjesecima posvećen izradi programa korjenitih političkih, institucionalnih i ekonomskih reformi, kao preduslova moralnog i ekonomskog oporavka našeg društva u susret teškoj ekonomskoj i socijalnoj krizi. Prva demokratska Vlada Crne Gore će imati istorijski zadatak da spasi biološku i ekonomsku supstancu zemlje, nakon 30 godina vlasti DPS. Osim toga posebno ću biti angažovan na transformaciji Pokreta za promjene, tako da ću prepustiti poslaničku funkciju nekom od mojih sjajnih mladih saradnika”, poručio je Medojević.

Predsjedništvo je zadužilo prof. Branka Radulovića da pripremi plan ubrzane obuke i jačanja kapaciteta mladih poslanika i da određeno vrijeme, do podnošenja ostavke i rotacije, koordinira rad poslanika.

"Učinili smo sve što je do nas, pokazali smo djelima da smo prepoznali snažnu poruku našeg naroda željnog slobode i pravde i da smo spremni na sve žrtve u cilju objedinjavanja opozicije kao nužnog preduslova za pobjede i promjene. Sad je na redu naš narod da podigne glavu, da se uspravi i da zajedno odbranimo našu državu i njenu slobodu”, istakao je Medojević.

On je prezentirao Predsjedništvu plan radikalne transformacije Pokreta za promjene i sastav poslaničke liste za naredne izbore:

"Novi izazovi koji stoje pred Crnom Gorom zahtjevaju nove organizacione, programske i kadrovske promjene. PzP će radikalno podmladiti poslanički sastav i obezbjediti kontinuitet prepoznatljivih stručnih, hrabrih, patriotskih i reformskih nastupa poslanika PzP. Nakon konsultacija sa potrpredsjednicima PzP, predložio sam mlade ljude, ali već osvjedočene iskusne borce, od kojih su mnogi osjetili progon ove vlasti. Radi veće fluktuacije i sticanja parlamentarnog iskustva, predložio sam i obaveznu rotaciju poslanika najkasnije za dvije godine", istakao je Medojević.

Dugogodišnji poslanik PzP Veljko Vasiljević se pomjerio na niže mjesto na listi, na njegov zahtjev, otvarajući proces podmlađivanja stranke. Članovi Predsjedništva Marinko Medojević i Tanja Perović su se takođe povukli sa liste i predložili da ih zamijene mladi kadrovi.
Predsjedništvo PzP je odluku o poslaničkoj listi donijelo jednoglasno, dok je odluku o učestvovanju na izborima donijelo sa jednim glasom protiv.

Predsjedništvo PzP je ovlastilo Predsjednika Medojevića da zaključi Sporazum o koaliciji uz insistiranje da u njemu stoji obaveza svakog potpisnika da neće sklapati postizborne koalicije sa DPS.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније