Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 10. 2013. 19:07 >> 19:07

TROŠKOVI 37.110 EURA

DRI: Uslovno mišljenje na izvještaj BS

Državna revizorska institucija dala je uslovno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj Bošnjačke stranke za prošlu godinu i negativo na usklađenost poslovanja sa važećim propisima.

Revizijom se Kolegijum DRI, kojim je rukovodio Dragiša Pešić, uvjerio da finansijski izvještaji BS-a sadrže materijalno značajne greške u vezi sa dokumentovanjem troškova i da aktivnosti, transakcije i informacije koje su prikazane nijesu bile u svim materijalno značajnim aspektima u skladu sa važećim propisima i Međunarodnjim računovodstvenim standardima.

U izvještaju DRI navodi se da je Revizijom konstatovano da Opštinski odbori BS-a iz Plava, Berana, Pljevalja i Bijelog Polja nijesu pravdali trošenje sredstava koja im je prenio Glavni odbor stranke u iznosu od 19.400 eura, "što je materijalno značajno u odnosu na revizijom utvrđenu materijalnost od 1,50 odsto - 3.100 eura".

Navodi se da je BS troškove u iznosu 37.110 eura, pravdala na osnovu nepotpune i neodgovarajuće dokumentacije - nefiskalni računi, nedostatak ugovora o zakupu, ugovora o radu, od kojih se iznos 19.700 eura odnosi na troškove opštinskih odbora Rožaje, Bijelo Polje, Podgorica i Bar.

Utvrđeno je da BS nije uspostavila funkcionisanje sistema unutrašnjih kontrola naročito u dijelu kontrole materijalno finansijskog poslovanja opštinskih odbora.

Revizori su utvrdili da je BS po osnovu naknada Medija timu, za rad u opštinskim odborima i zakup fizičkim licima isplatila 14,9 hiljada eura bez obračuna i isplate 1.100 poreza.

Navodi se da BS ugovorene obaveze sa pravnim licima u iznosu od 9.100 eura nije platila sa žiro računa već gotovinski iz blagajne.

BS, kako je utvrđeno, nije obezbijedila sve potrebne računovodstvene evidencije - analitike osnovnih sredstava, evidenciju potraživanja od opština kao ni evidenciju troškova opštinskih odbora po vrsti troška.

Utvrđeno je da BS nije realizovala preporuke koje je DRI dala u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja za 2011. godinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније