Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda ]

30. 07. 2020. 06:44   >>  17:47 36

SAVEZ DOGOVORIO

Vanstranačka ličnost biće na čelu liste DF-a

Vanstranačka ličnost bliska srpskom korpusu i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj Srpske pravoslavne crkve biće nosilac izborne liste koalicije koju će predvoditi Demokratski front, saznaje Pobjeda.

“Odluka koja će nestranačka ličnost biti nosilac liste biće objelodanjena u narednih dva dana i biće proizvod zajedničke odluke trojice lidera Andrije Mandića, Milana Kneževića i Nebojše Medojevića. Izvjesno je da to neće biti Andrija Jovićević, kako se to ranije spekulisalo u javnosti”, rekao je izvor Pobjede blizak vrhu DF-a.

Više izvora Pobjede bliskih tom političkom savezu je saopštilo da je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić na sjednici Glavnog odbora, a potom i na Predsjedništvu stranke, saopštio da ne želi vrh izborne liste i da će čelo pripasti nestranačkoj ličnosti, intelektualcu bliskom SPC, koji ima ugled u široj javnosti.

“Mandić je ipak prihvatio da se nađe na listi na kojoj će, gotovo je sigurno, biti svi lideri DF-a, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, predstavnik jugoslovenskih komunista, ali i da ima mjesta za ostali dio opozicije koji to želi”, rekao je izvor Pobjede.

Lider Nove predvodio je izbornu listu DF-a na prošlim parlamentarnim izborima koja je ostvarila rezultat od 20 odsto glasova i 18 mandata.

Nezvanična saznanja Pobjede govore da će DF do kraja sedmice pokušati da napravi širu koaliciju jer je to obećanje koje je dato srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

“Želja Beograda je da bude jedna lista svih srpskih organizacija i u tu svrhu je poboljšana ponuda SNP-u, ali se tu pita njihov Glavni odbor. Upravo je lista sa nestranačkim kandidatom na čelu urađena da bi bila prihvatljiva dijelu prosrpske opozicije”, rekao je izvor Pobjede.

Lider Nove Andrija Mandić kazao je ranije da čvrsto vjeruje u pobjedu opozicije na predstojećim izborima i poručio da će uraditi sve što je u njegovoj moći da do toga dođe.

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније