Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 07. 2020. 16:05   >>  16:08

BRAJOVIĆ-KEMP

U ovom sazivu donijeli niz istorijskih odluka

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović, izrazio je zadovoljstvo što je tokom ovog 26. saziva, u veoma izazovnim okolnostima, Skupština Crne Gore donijela niz istorijskih odluka, među kojima je članstvo Crne Gore u NATO, donošenje Rezolucije povodom 100-godišnjice "Podgoričke skupštine", kojom se proglašavaju ništavim odluke Podgoričke skupštine iz 1918, kao i usvajanje Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica i Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola.

Brajović danas primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Alison Kemp.

Brajović je, kako je saopšteno i njegovog kabineta, zahvalio ambasadorki Kemp na zalaganju i doprinosu unaprjeđenju prijateljskih odnosa između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva i poželio uspjeh u daljoj karijeri. Istakao je da postoje brojni potencijali za dalje unaprjeđenje bilateralnih odnosa i iskazao interes za jačanje političkog dijaloga.

"Predsjednik je izrazio zahvalnost zbog podrške koju je Vestminster fondacija za demokratiju pružila Skupštini Crne Gore u jačanju zakonodavnog nadzora, razvoju ljudskih resursa, a posebno u oblasti jačanja finansijskog nadzora. U tom smislu informisao je ambasadorku Kemp o formiranju Parlamentarne budžetske kancelarije, kao nove organizacione jedinice u okviru skupštinskog Parlamentarnog instituta", navodi se u saopštenju.

Cilj ove organizacione jedinice, kako je kazao, je pružanje podrške svim poslanicima u vršenju parlamentarne kontrole budžeta.

"Predsjednik Skupštine je izrazio zadovoljstvo što je tokom ovog 26. saziva, u veoma izazovnim okolnostima, Skupština Crne Gore donijela niz istorijskih odluka, među kojima je članstvo Crne Gore u NATO, donošenje Rezolucije povodom 100-godišnjice 'Podgoričke skupštine', kojom se proglašavaju ništavim odluke Podgoričke skupštine iz 1918, kao i usvajanje Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica i Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola", navodi se u saopštenju.

Ambasadorka Kemp je zahvalila na prilici da pred kraj njenog mandata još jednom razmijene mišljenja o dosadašnjoj saradnji kao i o unutrašnjim političkim prilikama u Crnoj Gori u susret predstojećim izborima.

"Istakla je da je Skupština Crne Gore, uprkos brojnim izazovima sa kojima se suočavala u ovom sazivu, aktivno djelovala i postigla značajan napredak u radu. Posebno je istakla važnost usvajanja Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, kojim je Crna Gora pokazala da je demokratsko građansko društvo koje poštuje različitosti", dodaje se u saopštenju.

Kemp je, kako se dodaje, naglasila da u periodu nezapamćene globalne krize izazvane epidemijom Kovida 19 Crna Gora može računati na snažnu podršku Ujedinjenog Kraljevstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније