Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 07. 2020. 15:28 >> 15:29

KEMP

UK će nastaviti da podržava CG na evropskom putu

Ujedinjeno Kraljevstvo će nastaviti da pruža snažnu podršku Crnoj Gori na njenom evropskom putu i na putu daljeg održivog razvoja, poručila je odlazeća ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp.

Kemp je danas u oproštajnu posjetu primio potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, potpredsjednik je čestitao ambasadorki Kemp na ostvarenim rezultatima tokom obavljanja diplomatske misije u Crnoj Gori, istakavši da je njen mandat bio veoma uspješan i plodan, što se najbolje dokazuje kroz unaprijeđene odnose između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva.

„Sa Vladom Crne Gore realizovane su i pokrenute brojne aktivnosti, koje su bile na korist dvije prijateljske i savezničke zemlje“, kazao je potpredsjednik i iskazao uvjerenje da će to biti dovoljan razlog da ambasadorka Kemp uvijek bude naš dragi gost.

Potpredsjednik je, kako se dodaje, ambasadorki posebno zahvalio na njenoj ličnoj podršci crnogorskoj integraciji u NATO i podršci koju je pružala u dijelu naših novih iskoraka na euroatlantskom putu.

„Hvala Vam i za prijateljske i iskrene poruke o izazovima sa kojima se kao i svako društvo u tranziciji suočavamo. Pažljivo smo ih analizirali i donosili zaključke, ne dovodeći u pitanje iskrenu namjeru prijatelja da doprinese ukupnom napretku naše zemlje. U najkraćem, hvala na svim zajedničkim projektima i inicijativama koji su bili usmjereni prema daljem stvaranju modernog, razvijenog i demokratskog društva u Crnoj Gori“, poručio je Simović.

Ambasadorka Kemp se zahvalila na lijepim riječima i podršci koju je tokom mandata dobijala od strane potpredsjednika Simovića i njegovog kabineta.

„Nisam mogla zamisliti da ću imati tako dobre partnere i sagovornike“, istakla je Kemp.

Ujedinjeno Kraljevstvo će nastaviti da pruža snažnu podršku Crnoj Gori na njenom evropskom putu i na putu daljeg održivog razvoja.

„Crna Gora ima zaista dobru viziju i mi ćemo nastaviti da je podržavamo. Posebnu podršku ćemo nastaviti u pravcu reformskih procesa“, kazala je Kemp.

Ambasadorka se osvrnula i na Vladin treći paket ekonomskih mjera podrške građanima i privredi za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa, za koji je istakla da je nađen pravi balans između kratkoročne socijalne podrške, podrške ključnim sektorima, kao što je turizam, i podršci razvoju, a posebno inovativnih djelatnosti.

Na kraju, ambasadorka Kemp je iskoristila priliku i da potpredsjedniku Simoviću, u njegovom kapacitetu predsjednika Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, zahvali i čestita NKT-u na ostvarenim rezultatima u suzbijanju epidemije bolesti Kovid–19.

„Pritisak sa svih strana je veliki, ali se kroz naporan rad i dobru koordinaciju, uspješno borite sa izazovima“, istakla je Kemp.

Potpredsjednik Simović je ambasadorki Kemp i njenoj porodici poželio puno uspjeha, dobrog zdravlja i sreće u novim životnim koracima i profesionalnim angažovanjima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније