Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

24. 07. 2020. 12:34 >> 12:32
3

ORLANDIĆ

Profit da puni budžet države, a ne privatnih kompanija

Očuvanje državnih resursa i uvećanje njihovog profita, koji bi punio budžet države, a ne privatnih kompanija, jeste cilj koji Socijaldemokrate zagovaraju, saopštio je član Glavnog odbora SD-a Danilo Orlandić.

"Ispravnost tog pristupa najbolje se vidi na primjeru Aerodroma. Naime, Aerodromi Crne Gore su jedno od najvrijednijih crnogorskih preduzeća, koje je velikim rastom prihoda, letova i generalno rezultata, jasno pokazalo da država ima kapaciteta da uspješno vodi i sačuva preduzeća, saopštio je Orlandić, koji je direktor Aerodroma CG.
 
Kako je naglasio, Aerodromi su poslovanje u 2019. godini završili sa rekordnim profitom većim od 15 miliona eura, što je nevjerovatnih 50% više u odnosu na 2018. godinu, koja je sama po sebi bila jedna od najuspješnijih.

Dodatno, kazao je on, prošle godine dočekano je 2,7 miliona putnika, što je za oko 8,5% više u odnosu na rekordnu, 2018. godinu.
 
“Prošle godine se saobraćaj sa crnogorskih aerodroma odvijao prema 30-ak država i 70 destinacija. Neke od najboljih svjetskih aviokompanija su naši partneri.  Njemačka Lufthansa, ruski Aeroflot, Turkish airlines, poljski Lot... Osim toga, u Crnoj Gori, avioprevoz više nije privilegija bogatih, jer smo zajedničkim radom sa niskobudžetnim aviokmpanijama omogućili nikad bliže Evropske metropole”, rekao je Orlandić. 
 
Govoreći o investicijama, rekao je da se ozbiljnost bilo kog rukovodstva mjeri donošenjem strateških odluka, poput uvođenja noćnog letenja na aerodromu u Tivtu koje će naredne godine biti i moguće. 

“I izgradnja Terminala 2 na Aerodromu Tivat vrijedna 3,5 miliona eura, je najznačajnija investicija od 2006. godine, a predstavlja samo dio planova na kojima se radi uz podršku Vlade Crne Gore.”
 
On je zaključio porukom da su Socijaldemokrate pokazale u prethodne tri godine odgovornost prema državnim resursima.

“Naša zemlja, Crna Gora, povezana sa Evropom i svijetom, naš je cilj. A svako ko je na tom stanovištu, naš je prijatelj.”

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније