Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dan, Objavila: M.M.Lj. ]

21. 07. 2020. 07:08   >>  07:38

ODLUKA ZA DVA DANA

Bošnjačka stranka samostalno na izbore

Bošnjačka stranka (BS) će na izborima 30. avgusta nastupiti samostalno, saznaje Dan iz vrha te partije.

 

Kako je rečeno, ta odluka će i zvanično biti potvrđena na sjednici Predsjedništva partije i to kroz najkasnije dva dana.

Sjednica će se, zbog cjelokupne situacije oko epidemije izazvane virusom korona i mjera koje je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) propisalo u cilju zaštite zdravlja građana, održati elektronskim putem.

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović, kao i cijeli vrh partije su od dana raspisivanja izbora, kako parlamentarnih tako i lokalnih, u pet crnogorskih opština, isticali da od svih modela najviše preferiraju samostalni nastup, kao i da su njemu pred svake izbore uvijek davali prednost, što će, kako pouzdano saznajemo, biti slučaj i ovoga puta.

Politički direktor partije Suljo Mustafić je nedavno kazao da Bošnjačka stranka nema problem da preskoči cenzus, te da uvijek može i samostalno da nastupi bez da se oslanja na koalicije. Uvjeren je i da će zadobiti podršku velikog broja birača, kao potvrdu svega što su do sad radili.

Odluku o samostalnom nastupu na predstojećim izborima do sada su donijele još dva politička subjekta i to Socijaldemokratska partija (SDP), na čijem je čelu Draginja Vuksanović Stanković, kao i Socijaldemokrate (SD), kojom rukovodi Ivan Brajović.

Rukovodstvo obje partije je u više navrata isticalo da se od njih i očekivalo da nastupe samostalno, obzirom da su na to navikli svoje birače, i da se o eventualnim koalicijama može pregovarati nakon izbornog dana.

Ne kriju i da povjerenje koje zadobijaju od građana iz dana u dan sve više raste, te da ne sumnjaju u još bolji izborni rezultat i ove godine.

Izbori za poslanike održaće se 30. avgusta, kao i za odbornike u pet opština i to: Budvi, Kotoru, Tivtu, Andrijevici i Gusinju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније