Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

18. 07. 2020. 16:25 >> 16:22
3

DNP

Jedinstvena lista obaveza i imperativ

Na danas održanoj sjednici Predsjedništva Demokratske narodne partije jednoglasno je usvojen zaključak da formiranje jedinstvene opozicione liste predstavlja obavezu, odgovornost i imperativ pred svim crnogoskim građanima koji žele demokratske promjene u Crnoj Gori.

"DNP i DF su u cjelini prihvatili sve uslove koje su im drugi opozicioni parlamentarni subjekti postavili kako bi došlo do objedinjavanja, ali, nažalost, to se još uvijek nije desilo. Predsjedništvo DNP-a zato upućuje poziv već formiranim opozicionim koalicijama da još jednom razmisle, i prihvate ruku dogovora da bi se svi našli na jedinstvenoj opozicionoj listi i ispunili očekivanja građana", navodi se u saopštenju.

Iz DNP-a ističu da ne postoji nijedan razlog – ni ideološki, ni vjerski, ni nacionalni, kao ni personalni, koji bi mogao predstavljati stvarnu prepreku za formiranje snažne opozicione liste.

Na sjednici Predsjedništva DNP-a je, kako je saopšteno, istaknuto da upravo evropski standardi, na koje se, načelno, svi iz opozicije i pozivaju, prepoznaju formiranje opozicionih saveza od već postojećih, ideološki različitih koalicija, što se u većini slučajeva potom i potvrdilo kao dobitna kombinacija.

"Apostrofirana je i činjenica da je do predaje lista ostalo bezmalo dvadeset dana, i da još uvijek nije kasno da opozicioni subjekti, koji su odbili predlog DF-a za jednom opozicionom listom, promijene svoj stav, zbog čega ih DNP, u ime, i u interesu svih građana Crne Gore koji očekuju demokratske promjene, poziva da to i učine", zaključuje se u saopštenju DNP-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније