Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 10. 2013. 16:30 >> 16:31
8

U ISTO VRIJEME

SL: Šetnjom protiv Parade

Predstavnici Kluba mladih Srpske liste najavili su da će u nedjelju organizovati protestnu šetnju povodom Povorke ponosa i pozivali Podgoričane da im se pridruže i kako su naveli, susprotive gej lobiju u državnim organima Crne Gore.

"Klub mladih SL 1918, poziva predstavnike gej lobija u Vladinim ministarstvima da razumno odustanu od održavanja Parade ponosa u Podgorici", navodii se u saopštenju te organizacije.

Kako su naveli iz kluba mladih SL, ne radi se o pravima gej populacije koja, kako smatraju, nije ugrožena u Crnoj Gori, "jer su njeni predstavnici zastupljeni i u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, nego o najnižem propagandnom udarcu od strane okupatorskih struktura koje su kreirale aktuelnu crnogorsku državu".

Prema njihovim riječima, sve to dešava se u vremenu kada je većina naroda diskriminisana, pokradena i gladna, "a organizovanje marša devijantnih košta desetine hiljada eura".

U klubu mladih SL smatraju da je sljedeći korak zakonsko uređenje "sistemskog pravnog prostora za pedofiliju, nalik Holandiji".

"Srpska lista nema namjeru da brani odavno raštimovane čast i obraz Crne Gore, ali je odlučna za organizaciju protestne šetnje u gradu u kome se nalaze viševjekovne crkve, hramovi, ćivoti i mošti mučenika za pravoslavnu vjeru", poručili su iz te stranke.

Oni su najavili da će sjutra obavijestiti javnost o vremenu i maršuti protesta.

"A pozivamo, da ne bude spora, sve građane koji žele da im djeca žive u zdravoj socijalnoj sredini, da nam se pridruže jer naš protest neće biti klasični stranački skup. Pozivamo sve savjesne Podgoričane bez obzira na vjeru i naciju da nam se pridruže i jasno se usprotive gej-lobiju u državnim organima Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Iz Kluba mladih SL naveli su da su za održavanje parade zeleno svijetlo dali, u Briselu glasajući za Deklaraciju oktobra 2010. godine - Ranko Krivokapić, Miodrag Vuković, Predrag Sekulić, Mevludin Nuhodžić, Aleksandar Bogdanović, Raško Konjević, Suljo Mustafić, Nada Drobnjak, Vasilije Lalošević, Predrag Bulatović, Slaven Radunović, Branko Radulović, Genci Nimanbegu i Goran Danilović.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније