Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

17. 07. 2020. 14:00 >> 14:01
2

DEMOS POZIVA

Stručnjaci u NKT-u da se izjasne ima li uslova za izbore

Imajući u vidu okolnosti u kojima se dešava brzo rastući trend širenja epidemije virusa Kovid 19, u DEMOSU su pozvali stručnjake iz NKT-a da se jasno i nedvosmisleno izjasne da li je glasanje na izborima u ovom stadijumu epidemije bezbjedno za naše građane.

Kako naglašavaju u saopštenju, prateći izborne aktivnosti u nekim državama regiona primijetno je da je ubrzo nakon izbornog dana dolazilo do eksplozije infekcije.

"Sasvim je opravdana bojazan da bi se sličan razvoj događaja mogao očekivati i u našoj zemlji. Zato osjećamo obavezu da pozovemo članove NKT-a koji pripadaju medicinskoj struci da zaborave na partijske zadatke i poslušaju glas savjesti i profesionalne odgovornosti i precizno saopšte sve činjenice. Ukoliko potvrde da se izbori mogu bezbjedno održati preuzimaju ogromno breme odgovornosti za potencijalno teške posljedice po zdravlje građana ove zemlje", ističe se u saopštenju.

Situacija zahtijeva, kako dodaju, da odgovore dobiju što hitnije, jer zdravlje nije tema koja može da čeka.

DEMOS smatra da održavanje izbora u ovakvim uslovima predstavlja ogroman rizik za građane i može imati dalekosežne posljedice po crnogorsko društvo. Insistiranje na njihovom održavanju u jeku epidemije je konačni dokaz da se vladajuća elita sada već u potpunosti otuđila od realnog stanja u zemlji i da su spremni na sve zarad očuvanja gole vlasti.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније