Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 07. 2020. 11:14 >> 11:13
19

MEDOJEVIĆ PISAO BOFERDING

CG gastarbajteri u Luksemburgu protivustavno glasaju u CG

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i član predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević uputio je pismo ministarki unutrašnjih poslova Luksemburga Taini Boferding u kojem je moli da preduzme sve neophodne mjere kako bi ta država sankcionisala državljane Crne Gore koji su godinama i decenijama gastarbajteri u Luksemburgu a, kako je kazao, godinama protivustvano glasaju u Crnoj Gori.

"Koristim ovu priliku da Vas obavjestim da određeni broj državljana Crne Gore koji su godinama i decenijama gastarbajteri u Luksemburgu, u organizaciji vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) i dijela bezbjednosnih službi, organizovano dolazi na glasanje na izborima u Crnoj Gori, i ako na to nemaju ustavno i zakonsko pravo", naveo je između ostalog Medojević u pismu.

On dalje napominje da Ustav Crne Gore reguliše biračko pravo samo za one državljane koji najmanje dvije godine stalno borave u zemlji.

"Imajući u vidu da ovi državljani Crne Gore više od 2 godine (a većina više decenija) imaju stalno prebivalište i žive i rade u Luksemburgu, oni po crnogorskim zakonima ne mogu glasati na izborima u Crnoj Gori", naveo je Medojević.

On je ministarku zamolio da iskoristi svoj autoritet i mehanizme koje joj stoje na raspolaganju, da provjeri njegove navode i da sankcionisete to, kako je kazao, kriminalno postupanje gastarbajtera iz Crne Gore koji, kako je kazao, direktno učestvuju u političkoj korupciji.

"Mi ćemo Vam dostaviti imena i prezimena ovih lica koji budu glasali na izborima u Crnoj Gori koji se održavaju 30.08. ove godine, i koji krše zakone i Luksemburga i Crne Gore", naveo je Medojević.

Podsjećamo, istim povodom Medojević je nedavno pisao i ministru unutrašnjih poslova njemačke Horstu Zihoferu i najavio da će slično pismo uputiti i ministrima unutrašnjih poslova Švajcarske, Luksemburga i Švedske.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније