Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 07. 2020. 19:24   >>  19:25 1

OPŠTINA BUDVA

"Krapović sakrio da je zadužio Opštinu 2018."

Nije nikakva novost kreditno zaduženje prema kompaniji WTE WASSERTEHNIK-u, koje postoji u svim evidencijama Opštine Budva i prikazuje se svake godine kroz Završni račun Opštine koji predlaže predsjednik Opštine, a usvaja Skupština, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Budva Nikole Divanovića.

"Takođe, isplata po ovom kreditnom zaduženju se svake godine nalazi u Budžetu Opštine Budva, uključujući i godine dok su Krapović i ekipa bili na čelu opštine, predlagali i usvajali budžete i završne račune. Zato je parcijalna amnezija bivšeg predsjednika opštine isključivo političkog, a ne zdravstvenog karaktera", navode u saopštenju.

Navode da je za dio tog kreditnog zaduženja država garantovala u iznosu od 29,5 miliona eura, a iznos je naplaćen u decembru 2019.

"O neznanju, zloj namjeri i svemu negativnom što karskteriše bivšu lokalnu vlast govori činjenica da sada zapravo osporava postojanje naplaćene garancije, umjesto da su sproveli umanjenje duga prema prema kompaniji WTE WASSERTEHNIK-u, i za isti iznos priznali obavezu prema državi koja je nesporna. Dakle, promjena u stanju duga je 0,00 €, samo je potrebno sprovesti procedure i precizirati da za isti iznos koji je platila država, Opština ne duguje WTE WASSERTEHNIK-u, kao što šiše na današni dan već državi, što je istina. Logično je da ako je Vaš žirant platio kredit, nećete plaćati banci, nego žirantu. To je svima jasno, osim nažalost bivšoj vlasti koja pokušava zamjenom teza da obmane javnost. Izgleda da bivši predsjednik opštine predlaže da se WTE dva puta plati, eto dokle idu njihovi pokušaji manipulacije i obmane", dodaju u saopštenju.

Ističu da je neistina da nije zaduživao opštinu.

"U maju 2018.godine, upravo je Krapović donio Odluku o zaduživanju Opštine Budva u cilju sprečavanja aktiviranja Državne garancije izdate WTE WASSERTEHNIK-u broj 01-1404/1 od 30.05.2018.godine, u izmosu od 3.500.000,00 €. Odluka je potvrđena na Skupštini 17.jula 2018. Za 3 i po godine vladavine, predhodna administracija je potrošila…", piše u saopštenju.

Tvrde da sve to Krapović odlično zna.

"Samo što su mu manipulacije, neistine i huliganske prijetnje postale manir još 2016. Činjenica da je nedavno i zvanično označen kao organizator kriminalne grupe koji izdaje naredjenja vatrogascima i komunalcima da blokiraju Budvu, te da napadaju policiju, sugeriše da je riječ o nastavku već vidjenog, i da imamo posla sa izgrednikom koji je sklon vršenju više krivičnih djela iz djelokruga organizovanog kriminala.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније