Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

15. 07. 2020. 13:20 >> 13:19

MUP ODGOVORIO SNP-U

Birački spisak kvalitetna, tačna i ažurna baza podataka

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore odbacili su kao neistine tvrdnje Socijalističke narodne partije (SNP) da u Crnoj Gori mogu glasati lica koja nemaju državljanstvo Crne Gore. Ističu da je državljana 780.542 dok je u birački spisak upisano 540.830 osoba. Tvrde da je birački spisak kvalitetna, tačna i ažurna baza ličnih podataka crnogorskih državljana koji imaju biračko pravo.

Iz MUP-a su reagovali na saopštenje SNP-a o navodnim nepravilnostima u biračkom spisku.

"Insinuacije o mogućnosti da lica koja nemaju državljanstvo Crne Gore imaju pravo glasa na izborima apsolutno odbacujemo kao neistinite. Na dan 15.07.2020. godine, ukupan broj lica upisanih u registar crnogorskih državljana je 780.542, od kojeg broja 678.178 ima prijavljeno prebivalište u Crnoj Gori. Broj lica upisanih u birači spisak je 540.830", kazali su iz MUP-a.

Iz tog vladinog resora podsjećaju da postoje brojni mehanizmi provjere, kontrole i nadzora koji smanjuju mogućnost bilo kakve zloupotrebe.

"Svi koji ostvare uvid u Birački spisak mogu se uvjeriti da se radi o kvalitetnoj, tačnoj i ažurnoj bazi ličnih podataka crnogorskih državljana koji imaju biračko pravo", ističi iz MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će, kako dodaju iz tog vladinog resora, kao državni organ nadležan za vođenje Biračkog spiska, nastaviti da svoj posao, kao i do sada, obavlja na odgovoran, profesionalan i transparentan način.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније