Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

15. 07. 2020. 11:02 >> 11:01
12

ADŽOVIĆ

"Đeljošaj bi trebao da podnese ostavku"

Odbornik i predsjednik OO Socijaldemokrata (SD) Tuzi Samir Adžović smatra da bi predsjendik Opštine Tuti Nik Đeljoaš trebalo da podnese ostavku zbog svoje izjave povodom 13. jula kada je pozvao Albance da ne slave taj državni praznik.

Adžović navodi da je neprijatno iznenađen tim postupkom Đeljošaja, posebno, kako je kazao, zbog činjenice da smo svi zajedno prebrodili tešku situaciju sa potencijalnim žarištem korona virusa u Opštini Tuzi. Smatra da, kada bi neki pojedinac izrazio takav stav, možda to i ne bi bilo problem. Svakako, kaže, ne bi bilo lijepo, ali bi, kkao ocjenjuje, bilo legitimno.

"Međutim, pozivati Albance, koji su utkani u građansko tkivo ove države, i koji su dali veliki doprinos u obnovi njene nezavisnosti, da ne slave 13. jul i da 'onaj ko je Albanac ne slavi i ne pamti 13. jul 1878.', zaista je skandalozno. Posebno kada obavljate funkciju predsjednika u jednoj crnogorskoj opštini, i stavljate svakog mjeseca u svoj džep oko 1.500 eura koje su vam obezbijeđene od novca poreskih obveznika koje čine i Crnogorci i Albanci i Srbi i Bošnjaci, ali i svi drugi narodi koji žive i plaćaju porez u Crnoj Gori", kazao je Adžović.

Predsjendik OO SD Tuzi dodaje da je u demokratskom društvu legitimno imati svoj stav, legitimno je, dodaje, čak i ne voljeti državu u kojoj živite, iako nije baš i razumno, ali, kako je kazao, nije normalno da obavljate visoku funkciju i govorite protiv države.

"Nik Đeljošaj nažalost već duže vrijeme sebe vidi kao 'oca nacije' i tako vodi i Opštinu, kao autokrata koji 'kažnjava neposlušne'. O tome smo imali priliku da čitamo u medijskoj prepisci sa jednim od njegovih bivših savjetnika", kazao je Adžović.

On smatra da bi Nik Đeljošaj trebalo da podnese ostavku ukoliko i dalje stoji pri navedenom stavu.

"Ukoliko, pak, to govori samo da bi se dopao jednom dijelu svog biračkog tijela i dijaspori, onda mu mogu poručiti da su takve 'patriote' građani Tuzi i Malesije dobro pročitali i da neće nasjesti na takve jeftine podvale", zaključio je Adžović.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније