Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 07. 2020. 13:41   >>  13:40 5

SA NAJVIŠIH ADRESA

Đukanoviću i dalje stižu čestitke za Dan državnosti

Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i dalje pristižu brojne čestitke najviših evropskih i svjetskih zvaničnika povodom 13. jula‬ – Dana državnosti Crne Gore. ‬

 

Tako su, kako je saopšteno iz kabineta Predsjednika, Dan državnosti čestitali kralj Filip od Belgije, kralj Španije Felipe VI, kralj Jordana Abdulah II, predsjednici Kipra Nikos Anastasijadis, Gruzije Salome Zourabišvili, Jermenije Armen Sarkisijan, Palestine Mahmoud Abas i Kazahstana Kasim-Jomart Tokajev.

"Proslava Dana državnosti Crne Gore je prilika da Vašoj Ekselenciji uputim svoje čestitke, kao i da Vama i svim Vašim sunarodnicima poželim blagostanje i dobro zdravlje u ovim teškim vremenima pandemije", ističe se u čestitki kralja Filipa od Belgije. 

"Povodom proslave Dana državnosti Crne Gore, želim da Vam uputim najsrdačnije čestitke u moje i u ime Vlade i naroda Španije. Upućujem Vama lično, gospodine predsjedniče, moje najljepše želje, a dragom narodu Crne Gore želim mir i napredak", navodi se u čestitki kralja Felipea VI.

Kiparski predsjednik Anastasijadis je izrazio uvjerenje da će se čvrsti i srdačni bilateralni odnosi zemalja "dalje razvijati i cvjetati" i dodao da će se saradnja u različitim oblastima, uključujući turizam, biznis i kulturu dalje širiti na dobrobit naših naroda. "Budite uvjereni da će Republika Kipar nastaviti da pruža punu podršku Crnoj Gori na njenom evropskom putu", ističe se u čestitki. 

Predsjednica Zourabišvili, čestitajući Predsjedniku i narodu Crne Gore Dan državnosti ističe da je 13. jul "podsjetnikna bogatu istoriju i put do nezavisnosti crnogorskog naroda.

"Danas, vaš put ka Evropi, put koji dijeli Gruzija, je nastavak puta Crne Gore do slobode i istorijskih vrijednosti koji vezuju naše narode", navodi se u njenoj čestitki

"Sa posebnim se zadovoljstvom sjećam našeg nedavnog telefonskog razgovora koji je bio dobra prilika da se pozabavimo mogućnostima širenja saradnje između naših zemalja i naroda", ističe se u uvodnom dijelu čestitke predsjednika Sarkisijana i izražava uvjerenje da će se i u budućem periodu produktivna saradnja između Jermenije i Crne Gore unapređivati i jačati i na bilateralnom i na multilateralnom planu.

Uz najsrdačnije čestitke, prosperitet i blagostanje Predsjedniku i građanima Crne Gore povodom Dana državnosti, u ime Palestine i palestinskog naroda, predsjednik Abas navodi: "U ovim izazovnim vremenima u kojima se borimo sa pandemijom COVID-19 želim bezbjednost našim narodima i cijelom svijetu, u nadi da ćemo ovu krizu ubrzo prevazići."

Predsjednik Tokajev ocjenjuje da je Crna Gora postigla značajne uspjehe u razvoju svoje državnosti, osiguravajući jedinstvo i dobrobit građanima, ukazujući na kredibilitet naše države na međunarodnoj sceni. "Spreman sam da udružim snage s Vama kako bismo izgradili naš politički dijalog zasnovan na tradicionalnom prijateljstvu i međusobnom razumijevanju između Kazahstana i Crne Gore, dinamičnoj trgovinskoj i ekonomskoj saradnji i našim kulturnim i humanitarnim vezama", zaključuje se u čestitki.

Jordanski kralj Abdulah II upućuje najsrdačnije čestitke i najljepše želje za napredak i prosperitet naroda Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније