Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 07. 2020. 11:18 >> 11:16

ČESTITKA GUTEREŠA

Angažman CG u UN izuzetno važan

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i narodu Crne Gore povodom 13. jula‬ - Dana državnosti.

 

Gutereš u čestitki navodi da svaka članica Ujedinjenih nacija ima jedinstvenu kulturu i istoriju, odnosno različitosti koje obogaćuju UN i svijet.

"Angažman vaše zemlje u radu Ujedinjenih nacija na svim međunarodnim pitanjima izuzetno je važan", ističe u čestitki generalni sekretar Gutereš.

"Ove godine, prve u Dekadi akcije za postizanje ciljeva održivog razvoja, moramo da podignemo našu kolektivnu ambiciju za postizanje pravične globalizacije za sve i da preduzmemo odlučne aktivnosti u oblasti klimatskih promjena. Radujem se doprinosu i podršci Crne Gore u svim ovim nastojanjima usmjerenim ka ostvarenju našeg cilja da svijet bude mirniji, pravedniji i održiviji za sve", navodi Gutereš u čestitki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније