Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 07. 2020. 09:25   >>  09:32 2

IVANOVIĆ PORUČILA

Srce ustanka u porobljenoj Evropi kucalo u CG

Predsjednica Skupštine opštine Budva Anđela Ivanović čestitala je građanima Budve i Crne Gore 13. jul - Dan državnosti, uz ocjenu da je u pitanju dvostruko važan datum, čiji događaji potvrđuju slobodarski i nezavisni duh našeg naroda.

 

"Srce narodnooslobodilačkog ustanka u porobljenoj Evropi kucalo je u Crnoj Gori. Vitni Voren je, govoreći o Crnogorcima, rekao da 'Crna Gora ne može biti osvojena, jer će nastaviti da se bori dok ne izbori svoj povratak, pa makar to trajalo i čitav vijek'", navela je Ivanović.

Učestvovali smo, kaže, u svim velikim i značajnim borbama i bili na strani antifašizma.

"A sada se čini da se još malo moramo boriti da se spozna istina i sačuva naša kuća. U ovom teškom vremenu koje karakterišu podjele unutar naše Crne Gore, koja je tradicionalno multinacionalna i multikonfesionalna, 13. jul opominje da nikada više ne dozvolimo da  budemo dio potkusurivanja velikih i malih, domaćih i stranih, te da zajednički i složno možemo sve", poručila je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније