Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

11. 07. 2020. 16:28   >>  16:26

DPS KOTOR

Stanovčić: Godina u službi građana

Predsjednica Opštinskog odbora DPS Kotor Tatjana Stanovčić saopštila je da ovo bila godina mnogobrojnih planiranih, započetih i dovršenih projekata od vitalne važnosti za svakodnevno funkcionisanje grada.

"Prije samo godinu dana, grad Kotor je bio na prekretnici. Za nama su bile dvije i po godine iznurivanja, zloupotrebe, političke i institucionalne nestabilnosti i diletantskog odnosa prema gradu i građanima. Pred nama su bile dvije mogućnosti – da dopustimo da nastave sa urušavanjem svih vrijednosti našeg grada, ili da odlučno preuzmemo kormilo", saoptila je Stanovčić.

U julu 2019, kako je navela, bez galame, populizma i sujete DPS je preuzeo vlast u Kotoru i samim tim veliku odgovornost.

"Zatečeno stanje u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima najbolje znaju zaposleni. Rasulo, javašluk, nemar ostavili su snažne posledice, sa kojima smo odlučili da se borimo. Poslu se prišlo odgovorno, domaćinski, onako kako Kotor zaslužuje i kako Kotorani samo znaju. Postavili smo jasan cilj – da se grad stabilizuje. Da se građanima stave na raspolaganje svi javni servisi u nadležnosti lokalne vlasti. Da se uvede konačno red u lokalni Parlament, koji je mjesecima funkcionisao „u stečaju“", kazala je Stanovčić.

Za relativno kratko vrijeme, kako je istakla, uz posvećenost i odgovornost svih nadležnih, održane su sve zaostale sjednice Skupštine i usvojeni su svi razvojni planovi i strategije.

"Godinu za nama nijesmo doživjeli kao godinu naše vlasti, već kao jednu značajnu i dinamičnu godinu Kotora, godinu građana Kotora, bez podjela. Godinu razvoja, izgradnje i uređenja grada. Građani su jasno uočili da je ovo bila godina mnogobrojnih planiranih, započetih i dovršenih projekata od vitalne važnosti za svakodnevno funkcionisanje našeg grada i svih nas", kazala je Stanovčić.

Poručila je da se rad i bezuslovna predanost osjećaju i vide.

"Naši prethodnici su političkim revanšizmom zavadili grad, da bi se na kraju i sami među sobom zavadili. Danas se postavlja pitanje kako bi oni, u vrijeme zdravstveno-ekonomskih izazova djelovali na vlasti? I još gore – kako bi Kotor preživio istovremeno dvije pošasti – Covid 19 i njihov amaterizam i pohlepu. Danas, nakon godinu dana, spremni smo za nove izazove. Grad je postavljen na stabilnim temeljima posvećenosti, znanja i spremnosti da u narednom periodu odgovorimo izazovima i potrebama na način na koji to Kotor zaslužuje", zaključila je Stanovčić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније