Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Portal RTCG/Pobjeda, Objavila: R.B. ]

11. 07. 2020. 13:13   >>  18:20 2

SO BUDVA

Smjene u preduzećima, usvojene odluke o porezu...

Odbornička većina, koju čine DPS, SD, Crnogorska i nezavisni odbornik Stevan Džaković, jednoglasno je za potpredsjednike Opštine Budva imenovala lidere budvanskih odbora SD i Crnogorske Petra Ivkovića i Vladimira Bulatovića. Usvojene su i odluke o dopunama odluka o porezu na nepokretnost, naknada za korišćenje opštinskih puteva, lokalnim komunalnim taksama i lokalnim administrativnim taksama.

Bulatović je građanima poručio da će raditi u njihovom i interesu grada i istakao da neće uspijeti da ih zastraše.

Ivković je obećao da će svo svoje profesionalno iskustvo usmijeriti na razvoj privrede u Budvi.

Smjene 

Na inicijativu odbornice DPS Snežane Kuč razriješena je dosadašnja sekretarka Skupštine opštine Marija Kusovac, a za vršiteljku dužnosti te funkcije imenovana Lidija Zirojević.

Na sjednici SO Budva smijenjeni su i dosadašnji članovi Odbora direktora Komunalnog preduzeća, a umjesto njih imenovani Đorđe Medin, Vladan Marsenić, Marijana Strugar, Dušica Tomović i Svetlana Kastrati.

Smijenjen je i Odbor direktora gradskog Vodovoda i imenovan novi u sastavu Nikola Cvijović, Slobo Raičević, Đorđija Kovačević, Tanja Gardašević i Danko Radenović.

Razriješen je stari i imenovan novi saziv Odbora direktora preduzeća “Mediteran reklame”, koji sada čine Branko Vojinović, Krsto Stevović, Milica Ratknić, Ivan Milošević i Nevena Ćetković Zec.

Smijenjen je, a potom izabran i novi Odbor direktora “Parking servisa” koji sada čine Milenko Medigović, Andrea Radulović, Luka Novaković, Nemanja Malovrazić i Saša Čolović.

Imanovan je i novi Upravni odbor JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Biseri Budva” u sastavu Biljana Dajković i Tamara Kalezić.

Lokalni parlament je donio i set mjera za koje očekuju da će građanima i privredi olakšati poslovanje u periodu krize.

"Vidjeli ste kako se ponašaju..."

Ivanović je za TVCG kazala da opozicija nema razumijevanja da se svi ujedine i rade u najboljem interesu građana.

"Vidjeli ste kako se oni ponašu i kako se odnose posebno prema ženama. Toliko je afirmacije i radionica nevladinog sektora u Crnoj Gori održano da se što više žena bavi polititikom za afirmaciju. Nijesam vidjela da je nijedna NVO od šatora pa do danas osudila odnos naših muških kolega prema meni i gospođi Snežani Kuč", kazala je Ivanović,

 

Verbalni sukob na početku

Početak sjednice obilježio je verbalni sukob odbornika vladajuće većine i opozicije, nakon čega je opozicija napustila skupštinsku salu.

Prije nego je napustio salu lokalnog parlamenta, Đorđije Vujović iz Demokratskog fronta kazao je da se danas održava lažna sjednica SO.

Tvrdi da su opštinu preoteli kako bi je, po nalogu DPS-a, zadužili 40 miliona eura...

Vujovic je telefonom snimao odbornike, kada ga je predsjednica SO Anđela Ivanović zamolila da zauzme svoje mjesto i upozorila da će mu izreći opomenu. Vujović je odgovorio da mu se ne može izreći opomena ako sjednica još nije počela.

Odbornici DF i SNP ometali su rad odbornika na početku sjednice. Pogledajte: 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније