Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Pobjeda [ Objavila: M.L.B. ]

10. 07. 2020. 10:55   >>  15:37 6

BOŠKOVIĆ SIGURAN

Izbori 30. avgusta uz poštovanje mjera

Ministar odbrane Predrag Bošković kazao je da je siguran da će izbori u Crnoj Gori biti održani 30. avgusta uz poštovanje mjera za sprečavanje širenja koronavirusa Nacionalnog koordinacionog tijela. Bošković je to naveo odgovarajući na pitanje novinara da li može doći do odlaganja izbora zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Zdravlje je, kako je rekao ministar odbrane, u Maslinama gdje je obilježen završetak gradnje prve faze Kasarne "Marko Miljanov", vrhunski prioritet za Vladu i Demokratsku partiju socijalista.

"I ovom prilikom zdravlje će biti na prvom mjestu. Sve što radimo posvećeno je suzbijanju pandemije i da na što jeftiniji način prođemo. Kampanja vladajuće koalicije biće takva da se sprovede po planu i mjerama", kazao je Bošković.

Izbori su, prema njegovim riječima, raspisani, a NKT održao je i prvi sastanak sa nevladinim organizacijama koje su prepoznate da se bave tom tematikom. Kazao je i da će se u narednom periodu ti sastanci nastaviti kako bi odgovorili na izazov.

"Nismo jedina zemlja u regionu koja održava izbore i, kako sad izgleda, sa ovim virusom ćemo morati naučiti da živimo. Imamo iskustvo Hrvatske, Sjeverna Makedonija održava izbore, Poljska ih je održala. U svakom slučaju, ima mnogo zemalja koje održavaju izbore", istakao je Bošković.

Mora se, kako je dodao, voditi računa i o ekonomiji.

"Zato smo u drugom naletu sa drugačijom strategijom, kako bi sačuvali ekonomiju, ali i zdravlje", rekao je Bošković.

Nikome iz vlasti nije palo na pamet da se miješa u proteste u Srbiji

Odgovarajući na pitanje o Srbiji, tamošnjim protestima i učešću crnogorskih građana ministar je rekao da nikome iz vladajućih struktura nije palo na pamet da se uključi u proteste u toj zemlji.

"Vjerovatno je bilo crnogorskih državljana, ali se to ne može vezati za Vladu Crne Gore, već pretpostavljam da je odgovor negdje drugo. Što se nas tiče nemamo poseban interes u protestima u Srbiji, gledamo ono što je kod nas i na taj način se ponašamo",  istakao je Bošković.

Na pitanje da li će opet aktivirati zahtjev za pomoć koji je upućen NATO, a koji je 19. juna ove godine povučen, kazao je da će ako bude potreba svakako aktivirati taj zahtjev.

"Stvari držimo pod kontrolom i to je evidentno. Kako budemo procjenjivali sutuaciju tako ćemo djelovati", rekao je Bošković.

Objekti završeni prije roka

Bošković je sa načelnikom Generalštaba general majorom Dragutinom Dakićem i saradnicima obišao je dvije rekonstruisane zgrade u kasarni “Marko Miljanov Popović” u Maslinama. Riječ je o objektima logističkog bataljona i vojne policije.

"Sa zadovoljstvom mogu reći da, mnogo prije roka koji je bio definisan ugovorom, imamo završene objekte u kasarni Masline. Naravno, to je samo početak, jer nakon ovoga idemo sa rekonstrukcijom još dvije zgrade, za počasnu gardu, a druga za četu veze. Tako kasarnu u Maslinama podižemo na kvalitetniji, operativni nivo, gdje ćemo moći da smjestimo većinu naših efektiva iz Podgorice', poručio je  Bošković.

On se zahvalio kompaniji BEMAX na, kako je naveo, odlično odrađenom poslu i dodao da je gotovo spreman projekat za zgradu Generalštaba, koja će takođe da bude u okviru kasarne.

"Ono što Ministarstvo odbrane radi u posljednje vrijeme za veliku je pohvalu, jer smo nakon modernizacije oružanih snaga krenuli sa rekonstrukcijom infrastrukture. Svjedoci smo svi da je značajan broj tih objekata u vlasništvu MO dosta oronuo, ne odgovara potrebama moderne male armije i na taj način smo uspjeli da definišemo koji su naši prioriteti i da se shodno time opredjeljujemo. Znate da gradimo kasarnu u Andrijevici, a nastavljamo sa rekonstrukcijom u Nikšiću i Kolašinu", kazao je Bošković.

Izvršni direktor kompanije BEMAX, Veselin Kovačević zahvalio se stručnom nadzoru, kao i koordinatorima u Ministarstvu odbrane.

"Riječ je o zahtjevnom poslu, jer se radi o rekonstrukciji, koji smo na uspješan način završili i ova dva objekta doveli u stanje u koje ste sami mogli da se uvjerite. Zahvaljujem i stručnom timu inženjera iz BEMAX-a koji su predano odradili ovaj posao", istakao je Kovačević.

Prilog: Tatjana Debeljević, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније