Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

10. 07. 2020. 10:33   >>  10:45

URA

Đurišić Bečanović predsjednica nikšićkog Odbora

Jedino pobjeda opozicije na predstojećim izborima može donijeti Crnoj Gori stabilnost i izvući je iz teške političke krize, kazala je novoizabrana predsjednica Odbora URA u Nikšiću Tatjana Đurišić Bečanović.

Odbor URA u Nikšiću, u skladu sa mjerama NKT-a održao je redovnu izbornu konferenciju na kojoj je za novu predsjednicu izabrao Đurišić Bečanović.Oni su kazali i da su 40 delegata  uz prisustvo  članova Predsjedništva URA, Dritana Abazovića, Zorana Mikića i Filipa Adzića za potpredsjednike odbora izabrali Rada Miloševića, diplomiranog politikologa, prof. dr Rajku Glušicu i diplomiranog pravnika Gorana Šućura.

Đurišić-Bečanović se zahvalila na ukazanom povjerenju i istakla da su pred Crnom Gorom i Nikšićem istorijski trenuci.

„Pred nama su parlamentarni izbori koji će odlučiti dalju sudbinu Crne Gore, dakle, u punom smislu istorijski. Jedino pobjeda opozicije na predstojećim izborima može donijeti Crnoj Gori stabilnost i izvući je iz teške političke krize u koju je gurnuta nesavjesnim djelovanjem, neznanjem i koruptivnim radnjama DPS istrošenog upravljačkog aparata“, kazala je Bečanović-Đurišić.

Ukazala je da je velika odgovornost ne samo na opoziciji već i na građanima koji moraju donijeti presudnu odluku – „da li će biti nosioci suvereniteta ili pak nosioci DPS-samara“.

„Žene, kao odgovorna politička bića, odigraće ključnu ulogu u izbornom procesu i odužiti se svim onim ženama koje su žrtvovale svoje živote, boreći se za pravo glasa. Tek kad ostvare pravo glasa, žene postaju socijalni i politički subjekat i prestaju da budu objekat, čijom sudbinom upravlja muška volja“, kazala je nova predsjednica odbora URA u Nikšiću.

Predsjednik URA Dritan Abazović, obraćajući se Nikšićanima kazao je da ga raduje pozitivan duh i energija koja se nakon male stagnacije opet obnavlja u tom gradu.

„Svjesni smo činjenice da se protiv DPS-a mora odgovriti stručnim i profesionalnim ljudima, a da to ovaj odbor ima. Nikšićani kao nikada do sada imaju šansu da se izbore za ono što im je u bližoj prošlosti oduzeto“, naglasio je Abazović.

On je ukazao i na činjenicu da Građanskom pokretu URA iz dana u dan pristupaju građani koji su svjesni da imaju alternativu ovakvoj vlasti i ovom režimu.

Predsjednik URA čestitao je izbor i zahvalio se svim Nikšićanima koji su, kako je kazao, izabrali teži ali pravedniji put borbe protiv DPS-a.

Potrpredsjednik stranke Filip Adzić, čestitao je izbor predsjednika i rukovodstva pokreta URA Opštinskog odbora Nikšić i istakao bitnost zajedništva i vjerovanja u ideju slobodne Crne Gore.

„Posebno sada kada se medijskim sredstvima putem lažnih i netačnih informacija kredibilitet pokreta URA pokušava srozati. Svjesni smo činjenice da smo trn u oku cjelokupnoj vlasti pa se zajedno moramo boriti za tačnost i precizniost u iznošenju informacija i vjerovati svemu što u proteklih par mjeseci radimo radi boljeg sjutra svih građana Crne Gore“, zaključio je Adžić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније