Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

10. 07. 2020. 06:41   >>  16:46 5

KRAPOVIĆ POZIVA

URA da podrži jedinstvenu opozicionu listu

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović apelovao je na Građanski pokret URA da prihvati jednistvenu listu opozicije, kako se ne bi raspisali glasovi na izborima 30. avgusta.

On je za Dan istakao da je veoma važno da se glasovi ne prosipaju.

"Kao direktni učesnik sastanka opozicionih partija, mogu posvjedočiti da su svi predstavnici opozicije dali sve od sebe da dođe do dogovora i zajedničke liste. Iako URA nije prihvatila jedinstvenu listu, oko koje su se svi ostali subjekti saglasili, pozivam ih da još jednom, radi opozicionih birača koji to očekuju, preispitaju takav stav i podrže jedinstvenu opozicionu listu. Vjerujem da za to ima šanse, posebno ako se zna da je upravo URA bila organizator sastanka o jedinstvenom nastupu opozicije", kazao je Krapović.

Kako je dodao, potpuno je jasno da ako nema URA, nema ni Demosa, a samim tim ni jedinstvene liste, a onda nema ni Demokrata kao partije građanske profilacije.

"Samo ako smo svi zajedno, biračima neće biti važne naše političke i programske razlike sa nekim partijama, već naše jedinstvo. Zato još jednom apelujem na Građanski pokret URA da prihvati jedinstvenu opozicionu listu jer je to najbolji način za rušenje trulog režima. Ukoliko ne prihvate je dinstvenu listu, doći će do rasipanja glasova. Na predstojećim izborima odlučivaće dva mandata i ne bi bilo dobro da se ta dva mandata prospu samostalnim nastupom Građanskog pokreta URA", istakao je Krapović.

Krapović je kompletnu opoziciju, bez obzira na dalji razvoj događaja, pozvao na saradnju koja podrazumijeva međusobno nenapadanje.

"Ta saradnja podrazumijeva koordinirane akcije, dopunjavanje i uzdržanost od riječi koje bi mogle izazvati svađe, koje su naročito u ovom trenutku bespotrebne", kazao je Krapović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније