Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

09. 07. 2020. 07:40 >> 17:15
12

DIVANOVIĆ

Umanjićemo poreze, takse, razgovaramo o deblokadi računa

Stabilizacija finansija, koje opterećuju i građane i privredu prioriteti su novog lokalnog rukovodstva u Budvi, kazao je predsjednik Opštine Nikola Divanović. On je saopštio da se Budva polako vraća u normalu.

“Opština Budva funkcioniše normalano i radimo na kreiranju jednog novog stručnijeg i odgovornijeg tima”, naveo je Divanović. 

Za subotu je najavio novu sjednicu lokalnog parlamenta, na kojoj bi trebalo da bude donesen sanacioni plan, odnosno set mjera koje bi trebalo da pomognu građanima i privredi da prebrode težak period.

“U prvom redu tu mislim na umanjenje poreza na nepokretnosti za 20 odsto, ta odluka je u pripremi, smanjenje zakupa za ugostiteljske terase od 50 odsto, ukidanje taksi, naknadna, članskog doprinosa za TO Budva i smanjene cijene usluga javnih komunalnih preduzeća - cijena vode, odvoza smeća... Sve ono na šta kao lokalna samouprava možemo da utičemo”, kazao je Divanović, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Već danas sa predstavnicima Vlade očekuje razgovore o deblokadi računa Opštine Budva.

Podsjeća da je račun blokiran na 29,5 miliona eura, jer su aktivirane garancije Vlade za projekat prečišćavanje otpadnih voda.

“Naći ćemo model, kao odgovorni ljudi koji imaju izvrsnu saradnju sa državom”, naveo je Divanović i dodao da će nova uprava raditi na tome da se što prije izađe iz nastale situacije.

Epidemiološka situacija u Budvi je pogoršana, što je kako kaže Divanović, zabrinjavajuće sa aspekta javnog zdravlja, ali i sa stanovišta turističke privrede.

“Zabrinuti smo kako će se sve to odvijatili, ali vrlo spremni da odgovorimo i na taj izazov”, zaključio je Divanović.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније