Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

08. 07. 2020. 12:25   >>  12:23 4

MORAJU BITI ODGOVORNI

Divanović neće otpuštati one koji su zaposleni po zakonu

Predsjednik Opštine Budva Nikola Divanović ostaje dosljedan stavu da neće smjenjivati funkcionere, niti otpuštati službenike koji su zaposleni uz poštovanje svih zakonskih procedura, uz uslov da su spremni da odgovorno i profesionalno obavljaju delegirane poslove u Opštini Budva, saopštila je Demokratska partija socijalista (DPS).

U saopštenju se navodi da se ispostavilo tačnim ono na šta je Klub odbornika DPS Budva više puta ukazivao javnosti posljednjih godina - da se u prethodne tri i po godine u kontinuitetu sprovodila praksa nezakonitog zapošljavanja na vodećim pozicijama u Opštini Budva, uglavnom imenovanjem lica koja ne ispunjavaju uslove za rad u državnim organima.

"Inspekcijskim nalazom od 18. juna 2020. utvrđeno je da Nikola Jovanović nema važeće Rješenje o imenovanju v.d. načelnika Službe predsjednika, već mu je Rješenje o imenovanju od 21. septembra 2019. donešeno na 6 mjeseci, odnosno do 21. marta 2020. godine. Inspekcijskim nalazom je konstatovano i da Nikola Jovanović nije imao uslove za imenovanje na mjesto v.d. načelnika Službe predsjednika jer nije ispunjavao zakonom propisane uslove. Jovanović nije imao položen stručni ispit za rad u državnim organima, nije imao dokaze o ranijem radnom iskustvu, nije imao dokaze da nije osuđivan za krivično djelo koje ga čini nedostojnim za rad u državnim organima i nije sprovedena zakonska procedura koja prethodi imenovanje v.d. načelnika", navodi se u saopštenju DPS-a.

Kako je saopšteno, nalazom Upravne inspekcije od 5. maja 2020utvrđeno je da Slavica Maslovar nije imala dokaz o položenom stručnom ispitu za rad u državnim organima u trenutku imenovanja na mjesto v.d. sekretarke za privredu. Inspekcijskim nalazom je naloženo tadašnjem predsjendiku Opštine da se u roku od 15. dana otklone nepravilnosti, što nije učinjeno.

"Postupajući po prijavi bivše Glavne gradske arhitektice Ane Samardžić od 13. maja 2020. godine Upravna inspekcija je utvrdila da novi v.d. Glavnog gradskog arhitekte Vladan Stevović nije imao dokaze o položenom stručnom ispitu za rad u državnim organima i da nije ispoštovana zakonska procedura prilikom njegovog imenovanja 27. aprila 2020. godine", navode iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније