Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 10. 2013. 16:45   >>  16:45

ULAZAK U EU I NATO

Lazović: Nijesmo opterećeni rokovima

Crna Gora nije opterećena rokovima za prijem u EU i NATO, već željom da što prije i što kvalitetnije implementiramo standarde koji važe u razvijenom svijetu, ocijenio je potpredsjednik Vlade Vujica Lazović.

Lazović se tokom drugog dana posjete Slovačkoj, sastao sa potpredsjednikom Vlade Slovačke Republike Miroslavom Lajčakom.
U razgovoru dva vicepremijera pohvaljen je kvalitet međudržavnih odnosa i kontinuitet političkih kontakata i iskazana puna podrška Slovačke reformama Crne Gore na implementaciji evropskih i evroatlanskih vrijednosti.

"Ono što nas dodatno motiviše je svakako najava otvaranja dva najosjetljivija pregovaračka poglavlja 23. i 24. do kraja godine, gdje bih posebno istakao ekspertsku pomoć Slovačke u izradi Akcionih planova za navedena poglavlja. Takođe, očekujemo da će u bliskoj budućnosti stići i poziv za članstvo u NATO", saopštio je Lazović.

Potpredsjednici Lazović i Lajčak saglasili su se da Crna Gora i Slovačka imaju otvorene, prijateljske odnose i svoj dijalog orijentišu na oblasti značajne za evropsku i evroatlansku perspektivu Crne Gore, uz ocjenu da osim inteziviranja reformskih aktivnosti, treba poraditi i na unapređenju ekonomske saradnje.

Potpredsjednik Lazović učestvovao je danas i na koferenciji od nazivom "Deset godina slovačkog programa razvojne pomoći, Vizija uspostavljanja saradnje za drugačiji svijet", čiji je domaćin bio potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike Miroslav Lajčak.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније