Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

06. 07. 2020. 13:58 >> 14:04
7

REAGOVANJE

Vučurović: Crkva i vojska uvijek bili zajedno

Od postanka Crne Gore, Crkva i vojska su uvijek bili zajedno, temelj i garant opstanka naroda, a sad Predrag Bošković napada i vrijeđa SPC, patrijarha, mitropolita, vjernike i ponižava vojsku, poručuju iz Demokratskog fronta.

"Rijetko ko svojim izjavama kontaminira javnu scenu kao funkcioner DPS Predrag Bošković, koji na bruku Crne Gore i njene vojničke tradicije pokriva poziciju ministra odbrane. Otkada postoji Crna Gora, Crkva i vojska su uvijek bili zajedno. Zapravo te dvije ustanove su bile garant našeg opstanka na ovim prostorima. I onda se dogodi nesrećni slučaj da se pojavi ministar vojni koji brutalno vrijeđa SPC, našeg Patrijarha Irineja, mitropolita Amfilohija, vladiku Joanikija, sveštenstvo, pravoslavne vjernike, i koji radi na tome da iz vojske protjera sve ono što je krasilo crnogorskog vojnika", naveo je, između ostalog, poslanik DF-a Jovan Vučurović.

On je naveo da ogromna većina pripadnika vojske sa prezrenjem gleda na poteze Boškkovića "i sada već i javno izražava protest protiv njegovih pokušaja da ih svrsta protiv Crkve i tradicije".

"Neka javnost samo uporedi one ljude koji su bili ministri vojni - od Ilije Plamenca, Mitra Martinovića, Janka Vukotića, Radomira Vešovića, sa Predragom Boškovićem, koji vjerovatno još negdje krije svoj srebrni prsten sa četiri S, kojim se ponosio u vremenu kada je bio bolji čovjek. A iz tog vremena patriotskog naboja registruju ga spiskovi Belih orlova, koji su na prostoru bivše SFRJ prvo osnovani u Crnoj Gori, dok je jedno iznenadno “odsustvo” iz tog razdoblja od posebnog značaja za njegov politički, nacionalni i patriotski zaokret", naveo je Vučurović.

Što se tiče napada koje Bošković adresira na Andriju Mandića, kako je saopštio, slavodobitno mašući petogodišnjom zatvorskom kaznom za lažni državni udar, radi se o čistoj nemoći.

"I dok su oni na jednoj strani, bili spremni da urade svašta, samo da dođu do vlasti i moći, Andrija i njegovi saborci su za svoje ideje i odbranu onoga najsvetijeg što ima Crna Gora spremni na najveću žrtvu. Odbijali su ponude o ulasku u vlast i druge režimske mame jer je cijena kojom su trebala da se plate ta nova namještenja, bila ona najskuplja", poručio je Vučurović.

Takođe, poručio je da je laž da Andrija Mandić želi da sruši Crnu Goru.

"Naprotiv, on se svom snagom bori za tradicionalnu, čojsku i sojsku Crnu Goru, koju su proslavili naši preci, a želi da sruši, kao i većina slobodnih građana, ovaj režim. Narod je spreman da oslobodi Crnu Goru od DPS, čime će biti otvoren put pomirenju među građanima. Crna Gora se nakon decenija moralnog sunovrata i DPS okupacije nalazi na putu slobode i to više niko ne može zaustaviti ni spriječiti", zaključio je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније