Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

05. 07. 2020. 12:25   >>  12:32

SOCIJALISTI NK

"Nedopustivo da Nikšićani žive od socijalne pomoći"

Socijalisti Crne Gore formirali su Koordinacioni odbor SCG u Nikšiću. Predsjedavajući nikšićkog odbora Svetozar Golubović saopštio je da Socijalisti vjeruju da Nikšić sa privrednim i kadrovskim potencijalom koji posjeduje mora biti grad u kojom svi mogu dostojanstveno da žive od svog rada.

 

Formiranjem odbora u Nikšiću, nakon odbora u Bijelom Polju, Pljevljima i Kotoru, nastavljena intenzivna aktivnost Socijalista na podizanju partijske infrastrukture širom Crne Gore.

“Nikšićkim odborom rukovodiće tročlana Radna grupa na čelu sa doktorom nauka i nekadašnjim poslanikom u Skupštini Crne Gore Svetozarom Golubovićem. Pored njega, u Radnoj grupi su i Snežana Radonjić, komercijalista i Dijana Nenezić, diplomirani menadžer u pomorstvu”, saopšteno je iz te parije.

Predsjednica Socijalista Snežana Jonica je poručila da su građani Crne Gore siti vještački nametnutih svađalačkih tema, odnosno da je posljednji čas da se okrenemo rješavanju konkretnih životnih problema.

„Promjene počinju kada građani i građanke više ne prihvataju nezadovoljstvo kao normalno stanje, kada intelektualci dignu glas protiv nepravde, kada se bijes gladnih više ne može kupiti novcem sitih, kada radnici odbijaju da budu robovi i rade za minimalac, kada zakoni ne važe jednako za sve, kada država ponižava sirotinju, a hapsi i proganja mlade, kada vlast ne služi narodu, već očekuje da narod služi vlastima. Nikšić ovih dana pokazuje da je vrijeme promjena došlo“, istakla je Jonica.

Svetozar Golubović kazao je da je nedopustivo da nekada industrijski centar Crne Gore danas tavori i živi od socijalne pomoći.

„U Nikšiću ima 16,7 hiljada penzionera, 4,2 hiljade korisnika socijalne pomoći i 3,4 hiljade nezaposlenih, što je čak za 10 hiljada više od broja zaposlenih. Nikšić ne zaslužuje takvo stanje. Socijalisti vjeruju da Nikšić sa privrednim i kadrovskim potencijalom koji posjeduje mora biti grad u kojom svi mogu dostojanstveno da žive od svog rada“, poručio je Golubović.

Članovi Koordinacionog odbora Socijalista Crne Gore u Nikšiću su: Svetozar Golubović, Snežana Radonjić ,Velimir Vuković, Dijana Nenezić, Nada Čolović, Duško Nikolić, Milijana Milović, Marinko Čolović, Rosanda Bulatović, Momčilo Vuković, Ljubomir Đapić, Kristina Lješković, Mladen Pavićević, Biljana Marjanović, Vasilije Brajičić, Biljana Đurović i Milica Damjanović.

Snežana Jonica zadužila je Koordinacioni odbor u Nikšiću da pripremi izbor Inicijativnog odbora i da u najkraćem roku konstituiše mjesne odbore u čitavoj opštini.

Jonica je istakla zadovoljstvo do sada realizovanim aktivnostima na podizanju partijske infrastrukture, a tome će značajno doprinijeti i Kancelarija Socijalista u Nikšiću, koja je otvorena u Ulici Serdara Šćepana bb – Poslovni centar „Luna“, na prvom spratu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније