Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

04. 07. 2020. 17:18 >> 17:23
9

REAGOVANJE DEMOKRATA

"Kasalica nije ugrozio interese države"

Prikupljanjem potpisa za protiv Zakona o slobodi vjeroispovjesti, predsjednik Sindikata Vojske Crne Gore Zdravko Kasalica ni na koji način nije mogao ugroziti niti jedan od interesa koji predviđaju pravni akti po kom osnovu bi mu država mogla ograničiti garantovana prava, saopštio je Radenko Lacmanović iz Demokrata.

“Slučaj porodice Kasalica potvrda je da agresivni državni aparat oličen u Specijalnom državnom tužilaštvu i njegovom policijskom timu nastavlja sa grubim kršenjem međunarodnih dokumenata čiji smo potpisnici, kao i domaćeg pravnog okvira u obračunu sa slobodnim građanima”, naveo je on.

Lacmanović je naveo da Kasalica nije prekršio ni jedan zakon i da mu Ustav Crne Gore, zakon o diskriminaciji I član 16 Zakona o vojsci jemče pravo na slobodu misli, savjesti i vjeroispovijesti.

“Progon jednog od sindikalnih vođa u sistemu vojske i odbrane, zbog toga što je prikupljao potpise kako bi iskazali protivljenje Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, kao i učešća na vjerskim skupovima flagrantno je kršenje Konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, Ustava Crne Gore, Zakona o vojsci i Zakona o zabrani diskriminacije. U članu 9 predmetne Konvencije jemči se sloboda vjerskih uvjerenja i ispovijedanja vjere. Takođe, član 10 Konvencije obezbjeđuje i slobodu izražavanja mišljenja”, naveo je Lacmanović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније