Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

02. 07. 2020. 13:58   >>  13:56 5

NUMANOVIĆ

Ljekari da ličnim primjerom pokažu poštovanje mjera

U cilju zaštite zdravlja i života građana Crne Gore, ugroženih pandemijom COVID-19, poštovanje mjera i preporuka koje propisuje NKT, obaveza su svakog građanina, a naročito ljekara, koji osim primjenjivanja mjera moraju i da dodatno edukuju stanovništvo o tome kako sačuvati zdravlje i živote, poručio je predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Suad Numanović.

Kako se ističe u saopštenju, ljekari su u obavezi da ličnim primjerom pokažu kako se poštuju struka i nauka, s ciljem zaštite pojedinaca i društva u cjelini.

"Vodeći se time, ljekari i ukupno medicinsko osoblje dali su nemjerljiv doprinos u dosadašnjoj uspješnoj borbi Crne Gore sa ovom pošasti, koja je zatekla i mnogo razvijenije zemlje Zapada.
Zato očekujem od ljekara da u ovoj teškoj situaciji u kojoj se nalazimo nastave da doprinose u ovoj zajedničkoj borbi, do konačne pobjede nad virusom. Hipokratova zakletva jednoga ljekara humanistu obavezuje na čuvanje zdravlja građana, a ne na nepoštovanje stručnih, preventivnih mjera. Zar se nepoštovanjem mjera daje bilo kakav doprinos našem društvu?, zapitao je Numanović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније