Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.Mi.

02. 07. 2020. 11:24   >>  13:02

DOLAZE U CG

PS Savjeta Evrope i ODIHR nadgledaće izbore

Parlamentarna skupština Savjeta Evrope odgovorila je pozitivno na poziv predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića i formiraće delegaciju od 22 člana koja će pratiti predstojeće parlamentarne izbore zakazane za 30. avgust.

Pozivu predsjednika Brajovića odazvao se i ODIHR čija će Misija za procjenu potreba za parlamentarne izbore u Crnoj Gori iduće nedjelje boraviti u našoj zemlji.

''U skladu sa kontinuiranom saradnjom Skupštine Crne Gore sa ovom organizacijom na unaprjeđenju izbornog zakonodavstva, predstavnici ODIHR-a će razgovarati sa poslanicima koji su učestvovali u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva'', navodi se u saopštenju Skupštine Crne Gore.

Misija ODIHR-a će se sastati i sa drugim insititucijama uključenim u izborni proces.

''Podsjećamo da je predsjednik Skupštine Crne Gore početkom maja uputio pisma evropskim zvaničnicima u kojima poziva da se njihove organizacije kao i do sada aktivno uključe u posmatranje predstojećeg izbornog procesa u Crnoj Gori'', zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније