Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

01. 07. 2020. 16:05 >> 16:05
13

KRAPOVIĆ

“U Budvi sam branio Ustav i pravni poredak”

Potpredsjednika Demokrata Dragan Krapović kazao je da je u Budvi djelovao isključivo u odbrani Ustava Crne Gore, pravnog poretka Crne Gore i da se suprotstavio ogromnom broju zloupotreba velikog broja institucija i to, kako ističe, na organizovan i politički pristrasan način.

Potpredsjednik Demokrata istakao je da to ne doprinosi pomirenju u Crnoj Gori, niti doprinosi razrješenju problema, a svakako ne onome što su bile preporuke najvažnijih međunarodnih adresa, a to je da se u Budvi pronađe održivo rješenje.

Krapović je, na konferenciji za medije, naglasio da poštuje institucije države Crne Gore, čak i zarobljene, i da pripada partiji koja poštuje institucije, zakon i Ustav države, i koja se bori za pomirenje i nedjeljivost Crne Gore.

Član Predsjedništva Demokratske Crne Gore Neven Gošović istakao je da je Specijalni državni tužilac „zaboravio“ da na pres konferenciji saopšti njima dobro poznate činjenice.

“Da je istražni sudija Višeg suda odbio predlog SDT da se prema Draganu Krapoviću i ostalim osumnjičenim odredi pritvor, te da je Vijeće Višeg suda odbilo i njihovu žalbu izjavljenu protiv rješenja sudije za istragu. Time su nadležni sudski organi rekli i što misle o postojanju osnovane sumnje da su osumnjičeni učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Jasno je da ne postoji, niti može postojati, ni jedan na zakonu zasnovan dokaz da su Dragan Krapović i ostali osumnjičeni učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore”, naveo je Gošović.

Ističe i da je za postojanje kriminalne organizacije, pored ostalog, neophodno da budu ispunjena najmanje tri od ukupno osam uslova propisanih odredbama člana 401a stav 6 Krivičnog zakonika.

Gošović je istakao da u konkretnoj krivično-pravnoj stvari niti jedan od tih uslova nije ispunjen i zaključio:

„Skandalozna je činjenica da je specijalni državni tužilac ustvrdio da je riječ o kriminalnoj organizaciji formiranoj početkom juna u Budvi, a da tvrdnju da takva organizacija djeluje od početka juna nije potkrijepio niti jednom riječju”, poručio je Gošović.

Neđeljko Rudović, poslanik Demosa, u ime Demosa je iskazao podršku i Krapoviću i svim građanima Budve i Crne Gore koji, kako ističe, ne pristaju da žive u državi bezakonja, u sistemu po kojem se vlada po zakonu sile, umjesto po sili zakona. 

„Svjedočimo ovih dana da je ono što je nazvano 'hibridni režim sa autokratskim tendencijama'  pokazalo kako u praksi izgleda. Danas cijenu plaća i Dragan Krapović i ostali predstavnici građana Budve kojima je ukradena volja iskazana na, inače, izborima koji su, kao i svuda, obilovali i kupovinom glasova i svim ostalim mehanizmima i time je pobjeda u Budvi još utemeljenija nego rezultat opozicije na nivou cijele Crne Gore“, istakao je Rudović.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније