Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG; Objavila: R.B. ]

01. 07. 2020. 15:35 >> 15:33
6

USTAVNI SUD

Odbili predloge za provjeru ustavnosti naredbi

Ustavni sud odbio je prijedlog pet poslanika Demokratskog fronta koji su tražili da sud utvrdi da li je više naredbi o sprovođenju mjera za sprečavanje koronavirusa, koje je od početka pandemije donosilo Ministarstvo zdravlja, neustavno i nezakonito.

Odluku, kojom je odbijen zahtjev poslanika Nebojše Medojevića, Andrije Mandića, Milana Kneževića, Branke Bošnjak i Milutina Đukanovića, sud je donio većinom glasova.

Za njih su bile problematične naredbe kojima je zabranjeno putovanje iz Crne Gore u više zemalja, avio-prevoz za Milano i Bolonju, i ulazak putnika iz tih destinacija u Crnu Goru, te više drugih naredbi koje je Ministarstvo donosilo od sredine do kraja marta.

Isto je traženo i za naredbu kojom je Ministarstvo zdravlja 26. marta, na prijedlog Instituta za javno zdravlje, proglasilo epidemiju zarazne bolesti Kovid-19.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније