Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

27. 06. 2020. 18:50 >> 18:47
12

DEMOKRATE

"Svjedoci smo ugnjetavanja ljekara"

Svjedoci smo, ne samo ovih dana već pune tri decenije, jednog brutalnog ugnjetavanja i iživljavanja političara nad medicinskom strukom, naukom, ljekarima i medicinskim osobljem, a sada su im se u tome pridružili i neodgovorni pojedinici čije je ponašanje sve, samo ne civilizovano i dostojno uniforme koju nose, saopštila je poslanica Demokrata u Skupštini Crne Gore Valentina Minić.

"Upravo su izjave poput one g. (predsjednika Opštine Nikšić Veselina) Grbovića koji poziva građane na stigmatizaciju i linč ljekara - pokazale koliko štete jedan čovjek može da izazove ne samo po zdravlje građana (koje poziva da se u doba epidemije ne liječe), već i prema samoj bezbijednosti doktora koji su kao prosvećeni i dostojanstveni postali žrtva jednog organizovanog huliganskog lanca čiji je šef Grbović, administrator Ašanin, izvršioci ulični kriminalci a za medijsku manipulaciju bila su zadužena nesavjesna lica koja su nosila policijske uniforme", navela je Minić.

Da imamo kredibilnog ministra zdravlja, kako je navela, ona bi ga pozvala da reaguje na izjave gradonačelnika Nikšića.

"Zabrinuti građani znaju da svaki policijac koji ih bije mora imati ime i prezime na uniformi, da bi u slučaju lomljena kičme, kostiju i nanošenja teških tjelesnih povreda znali koga da tuže. Tako sada, građani ne znaju ko ih je prebijao, ne znaju imena lica u uniformama koja su bacila hemikalije na budvansku djecu, moj kolega poslanik Danilo Šaranović i ja, ne znamo ko nas je gurao kroz staklo, Momo Koprivica ne zna ko ga je zasuo hemiskim sredstvom iza leđa dok je mirno stajao ne pružajući otpor, samo časni Dragan Krapović zna po čijem je nalogu bio uhapšen", kazala je Minić.

On je pozvala glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da isita napad na predjednika OO Demokrata Nikšić Marka Mitrovića.

"S obzirom da se ovih dana SDT bavi saobraćanim prekršajima i mjerenjem minutaže replika u lokalnom parlamentu SO Budve, ovim putem pozivam g. Katnića da se preseli malo u Nikšić i ispita organizovanu kriminalnu grupu u čijioj je akciji uvaženi doktor, specijalista otorinolaringolije -Marko Mitrović zadobio teške tjelesne povrede, poznati hirurg optužen da odbija pružanje ljekarske pomoći, a svi građani pozvani da se liječe kod Grbovića i linčuju doktorsku gospodu koja je optužena da ne poštuje Hipokratovu zakletvu i svoju profesiju. Vjerujem da direktor Ašanin koji je van smjene bio zadužen za administraciju ima sve uredno postavljene dijagnoze, pa će Vam obajsniti da ono što oči vide u video zapisima nije tačno - jer se slika formira u mozgu, a ono što čujemo je samo proizvod smetnji u probušenoj bubnoj opni", saopštila je Minić.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније