Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

27. 06. 2020. 16:22   >>  28. 06. 2020. 10:19 14

BUDVA

Divanović izabran za predsjednika Opštine

Za novog predsjednika Opstine Budva izabran je poslanik DPS-a, Nikola Divanović. Za predsjednicu Skupštine Opštine izabrana je Anđela Ivanović iz Crnogorske.

Divanovića je za predsjednika Opštine izabrala većina od 17 odbornika Demokratske partije socijalista, Crnogorske, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

U obrazloženju kandidature Divanović, koje potpisuje 17 odbornika iz Budve, navodi se da on posjeduje iskustvo u radu lokalne samouprave, privrednih društava, kao i iskustvo u radu Skupštine Crne Gore.

Divanović je nakon imenovanja na novu funkciju položio zakletvu i kazao da će biti predsjednik svih građana uprkos svim opstrukcijama.

"Trudiću se da budem dobar menadžer i dobar domaćin", poručio je on.

Kazao je da je njihov zadatak da od danas "umiju Budvu" i da je liše od primitivizma.

"U demokratiji je jednostavno pravilo. Gdje je većina tamo je i vlast", rekao je Divanović i dodao da se dešavalo da opozicija na državnom nivou nudi SD-u da izađe iz vlasti te da je to potpuno legitimno.

Ivanović je kazala da je, od kada je postala odbornica u SO Budva, radila posao odgovorno, poštujući procedure, "vjerujući da možemo prevazići sve političke i ideološke razlike koje među nama postoje".

"Moram da priznam da smo pogriješili dajući podršku predstavnicima dekadentnih politika, koji mrze sve što je crnogorsko. Tu svoju grešku svakodnevno plaćamo. Do izbora ću nastaviti da obavljam funkciju povjerenu od vas odbornika, sa namjerom, da bar malo doprinesem popravljanju ugleda Skupštine opštine Budva", kaza je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније