Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

27. 06. 2020. 08:34   >>  09:39 3

GRUBIŠIĆ ZA TVCG

CG nakon izbora da krene u jače reforme

Crna Gora nakon izbora treba da krene jače u refome, kako bi postigla ono što Evropska komisija očekuje od nje, poručio je ambasdador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić. On je u Jutarnjem programu TVCG kazao da je otvaranje posljednjeg poglavlja za Crnu Goru istorijski momenat, korak naprijed i podsticaj za dalje reforme.

Grubišić je istakao da je Hrvatskoj "stalo do Crne Gore".

"Ne do bilo kakve Crne Gore, već Crne Gore koja je evropska i demokratska, gdje je vladavina prava i mi smo na tom putu spremni pomoći", kazao je ambasador.

On je istakao da je preko 200 hrvatskih ekpertskih timova pomagalo Crnoj Gori u pregovaračkom procesu.

"Mi smo tu, što se tiče pomoći, tu nema nikakve dileme. Važno je i razriješiti otvorena pitanja i da dijelimo iste vrijednosti, da je Crna Gora predvidiv susjed. Stalo nam je do Crne Gore", poručio je Grubišić.

Nepridržavanje mjera i u HR

Trenutno epidemiološko stanje u Hrvatskoj, Grubišić pripisuje nepridržavanju mjera.

"Iako je uvezeno, opet je rezultat nepridržavanja mjera. Pokušavamo pronaći modus kako živjeti sa virusom. Naš zdravstveni sistem je spreman i radimo na tome da oživimo privredu, jer se ne može bez nje", kazao je ambasador Hrvatske.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније