Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

26. 06. 2020. 14:00 >> 13:59
4

LIBERALI OCIJENILI

U Budvi se desio pokušaj državnog udara

Liberalna partija ističe da se u srijedu 24. juna u Crnoj Gori desio pokušaju državnog udara, predvođen istim onim snagama i organizatorima kao i 2016. godine.

"Pokušaj udara je imao sinhronizovane napade u više crnogorskih gradova na vitalne državne institucije, policiju i sudstvo sa jednim jedinim ciljem da se sruši legalno izabrana vlast i Crna Gora poništi kao država, a njeni djelovi raskomadaju i pripoje drugim državama, kako sad već otvoreno najavljuju demontrantni", navodi se u saopštenju LP.

Dodaju, da su organizatori i izvršioci planiranog i dobro pripremljenog djela sprovodili svoj naum u skladu sa praksom koja je dobro poznata u svijetu, jer su prvo udarili na skupštinu Budve, a zatim policiju.

"Kako je akcija planirana i kordinisana dovoljno govori to što su tokom cijelog dana preko društvenih mreža i regionalnih, ali i domaćih informativnih portala prenošene uznemirujuće lažne vijesti o dešavanjima u Budvi. Kao sljedeća faza je uslijedila kordinisana akcija okupljanja grupa, očito pripremljenih, i njihov napad na policajce kamenicama, flašama, pirotehničkim sredstvima, a sve sa ciljem da se isproba spremnost države da reaguje. Kao završna faza uslijedilo je blokiranje saobraćajnica i regionalnih putnih pravaca kako bi se prekinuli vitali saobraćajni tokovi i država blokirala, a policijske snage disperzovale kako bi lakše bilo unijeti haos i sprovesti plan svrgavanja demokratski izabrane vlasti i promjena državnopravnog statusa Crne Gore", ističu u Liberalnoj partiji.

Na svakom mjestu gdje se rušila država, napominju liberali, nalazili su se poslanici i funcioneri DF i Demokrata, što jasno pokazuje ko su izvršioci ovog plana.

Jasno je, kako naglašavaju, da su višemjesečne litije u stvari samo krinka za ostvarenje primarnog cilja koji se prevashodno ogleda u promjeni državnog identiteta i državotvornog statusa i da se upravo u tom kleru nalazi glavna insiratorska snaga za ovakve akcije pokušaja državnog udara.

"Tražimo od državnih institucija da zaštite narod Crne Gore, mir i policajce i njihovo zdravlje i živote. Tražimo i da na efikasan način spriječe i razbiju sve naredne pokušaje destabilizacije Crne Gore, kako se to radi i u demokratskom svijetu i pravnim državama, te da obezbijede uslove za normalno odvijanje radnih aktivnosti u svim strukturama na na svim nivoima opštinske i državne uprave", poručuju u LP.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније