Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

26. 06. 2020. 11:09   >>  14:16 9

SNP, DF i DEMOS

"Skandalozna podrška NKT-a policiji"

Socijalistička narodna partija, DF i Demos osudili su potez Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti koji je dao punu podršku policiji, uz ocjenu da se tom tijelu nažalost više ne može vjerovati, jer je politički instrumentalizovano.

Poslanički klub Demokratskog fronta zatražio je da se hitno održi Kolegijum Skupštine Crne Gore povodom najnovijih mjera NKT. 

SNP: NKT u političkim rukama DPS-a 

“SNP CG smatra skandaloznim ponašanje NKT-a, koji, umjesto da se bavi svojim poslom, daje sebi za pravo da daje “punu podršku policiji” i njenim batinaškim akcijama.  Na ovaj način su preuzeli ulogu i Vlade i Skupštine, što je sramotno i skandalozno”, navodi se u saopštenju.

 Iz SNP-a tvrde da je to dokaz da je i NKT u političkim rukama DPS-a.

“Sve vrijeme smo argumentovano tvrdili da ovo nije nacionalno koordinaciono tijelo, već isključivo političko, koje koristi struku za predizbornu DPS kampanju, i da kod donošenja njihovih odluka postoje ne samo epidemiološki, već i politički motive”, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a pitaju zašto NKT ne uvede martovske mjere.

”I tad i sad, odgovor je više nego jasan svakom građaninu: DPS i NKT se plaše litija, kao i Budve i dešavanja naroda”, navodi se u saopštenju.

DEMOS: NKT-u se više ne može vjerovati

"Ako su do sad postojale sumnje u stručnu neautonomnost NKT-a, njihovim saopštenjem od 25. juna u kojem zauzimaju politički stav o djelovanju policije definitivno se potvrđuje njihova mutacija od stručnog tijela u izvršni politički organ", ističu u Demosu.

Kako dodaju, na žalost, došlo se do neprijatnog i zabrinjavajućeg zaključka da je to tijelo izgubilo kredibilitet, zbog čega se njegovim saopštenjima i preporukama više ne može vjerovati.

"Zbog neprofesionalnog postupanja, otvaraju se ozbiljne sumnje da je NKT instrumentalizovan, odnosno da je pod sjenkama političkog uticaja vladajuće elite. Ovaj potez nažalost može dovesti do gubitka povjerenja javnosti, koje je od suštinskog značaja za borbu protiv opasne zarazne bolesti", poručuju u Demosu.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније